Η Google ενισχύει το προσωπικό της με γυναίκες

Η Google ενισχύει το προσωπικό της με γυναίκες

Το 21% του τεχνικού προσωπικού που προσέλαβε η Google Inc το 2014 είναι γυναίκες, σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία διευκρίνισε ότι αυξήθηκε κατά 1% ο συνολικός αριθμός των γυναικών που εργάζονται σε αυτήν σε θέσεις τεχνικών στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει για την αύξησή τους.

Η εταιρεία άρχισε πρόσφατα να αποκαλύπτει στοιχεία σχετικά με το εργατικό της δυναμικό, αφού παραδέχθηκε ότι έσφαλλε και ότι «είναι ώρα να είμαστε σοβαροί και έντιμοι σχετικά με τα ζητήματα αυτά». 

Η Google έχει κατηγορηθεί όχι μόνο για χάσμα όσον αφορά τον αριθμό των ανδρών και των γυναικών που απαρτίζουν το προσωπικό της, αλλά και για ευρεία έλλειψη μιας πολιτικής προσλήψεων που να τους περιλαμβάνει όλους, η οποία επηρεάζει επίσης τις μειονότητες.

Η εταιρεία ανακοίνωσε χθες ότι η αύξηση των μαύρων και των ισπανόφωνων υπαλλήλων της ξεπερνάει την συνολική αύξηση των προσλήψεών της, αλλά αντιστοιχεί μόνον στο 2 και 3% του συνολικού της εργατικού δυναμικού αντιστοίχως. «Αν και έχουμε ακόμη να διανύσουμε πολύ δρόμο, βλέπουμε μια κάποια πρώτη πρόοδο», επισημαίνει η εταιρεία σε μια Google Plus ανάρτησή της. Από τις 31 Δεκεμβρίου η Google έχει συνολικά 53.600 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Η νέα κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό δημιουργεί ένα παράθυρο για επανεξέταση των δυνατοτήτων συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών, χωρίς όμως να έχουν μέχρι στιγμής διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις, για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων. Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν, στις 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, αλλά ολοκληρώθηκε χωρίς κοινό ανακοινωθέν και χωρίς δημοσιοποίηση συγκεκριμένων αποτελεσμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE