Ελικόπτερο στην έρευνα για τους δύο αγνοούμενους στο Άγιο Όρος - Κορυφώνεται η αγωνία

Ελικόπτερο στην έρευνα για τους δύο αγνοούμενους στο Άγιο Όρος - Κορυφώνεται η αγωνία

Ατελέσφορες παραμένουν μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο Ουκρανών προσκυνητών που χάθηκαν χθες το βράδυ στο Άγιο Όρος και σήμερα το πρωί στήθηκε επιχείρηση ανεύρεσής τους από την Πυροσβεστική και την ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, επρόκειτο για μία ομάδα εννέα ατόμων που ανέβηκε στο Ορος. Κατά τη διάρκεια της κατάβασής τους όμως δύο άτομα -οι αγνοούμενοι- έμειναν πίσω. Όταν οι υπόλοιποι αντιλήφθηκαν την απουσία τους επέστρεψαν για να τους βρουν, αλλά όταν συνειδητοποίησαν ότι αγνοούνταν, ειδοποίησαν τις αρχές για τον εντοπισμό τους.

«Αποκόπηκαν από την ομάδα σε μια πεζοπορία και έκτοτε αγνοούνται» είπε ο αναπληρωτής διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου τονίζοντας ότι σήμερα επικρατούν ήπιες καιρικές συνθήκες και στην επιχείρηση έρευνας έχει προστεθεί και ένα ελικόπτερο.

Η αγωνία για την τύχη των δύο προσκυνητών επιτείνεται ώρα με την ώρα, καθώς η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 6 το πρωί, ωστόσο δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για την ανεύρεσή τους. Επισημαίνεται ότι αποκόπηκαν από την υπόλοιπη ομάδα στο Όρος Άθωνα πλησίον της Μονής Αγίου Παύλου.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ ενόψει διάσκεψης για Κυπριακό: «Βασιζόμαστε σε εσάς ως εγγυήτρια δύναμη», είπε στον Βρετανό ΥΠΕΞ

ΠτΔ ενόψει διάσκεψης για Κυπριακό: «Βασιζόμαστε σε εσάς ως εγγυήτρια δύναμη», είπε στον Βρετανό ΥΠΕΞ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Ντέιβιντ Λάμι, στην παρουσία, ανάμεσα σε άλλους, του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνου Κόμπου και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE