Αναστασιάδης: Ανάγκη για συντονισμένη περιφερειακή αντίδραση για αντιμετώπιση κλιματικής αλλαγής

Αναστασιάδης: Ανάγκη για συντονισμένη περιφερειακή αντίδραση για αντιμετώπιση κλιματικής αλλαγής

Την ανάγκη για συντονισμένη περιφερειακή αντίδραση για αντιμετώπιση κλιματικής αλλαγής, υπογράμμισε ο Πρόεδρος.


Τη σημασία μιας συντονισμένης περιφερειακής αντίδρασης για αντιμετώπιση της πρόκλησης της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεών της στην Ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή της Μέσης Ανατολής υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας στο πλαίσιο πρόποσής του κατά τη διάρκεια δείπνου που παρέθεσε την Πέμπτη το βράδυ, στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμή των συμμετεχόντων στο Διεθνές Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε ευγνωμοσύνη στους συμμετέχοντες για την ανεκτίμητη συμβολή τους «στις προσπάθειές μας για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεών της στην Ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή της Μέσης Ανατολής».

Επεσήμανε πως με την ολοκλήρωση του επιστημονικού μέρους του Σχεδίου Δράσης «που θέτει τα θεμέλια των μελλοντικών μας βημάτων, ελπίζουμε ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα εισέλθουμε στο διακυβερνητικό κομμάτι, μέσω της πραγματοποίησης μιας Υπουργικής Συνάντησης και μιας Συνόδου Ηγετών που θα εγκαθιδρύσουν τους κατάλληλους μηχανισμούς συντονισμού και παρακολούθησης για την εφαρμογή των δεσμεύσεών μας».

Ανέφερε πως η πρόκληση της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής ξεπερνά τα σύνορα και το πρόβλημα αυτό μπορεί να μετριαστεί «εάν όλοι δράσουμε μαζί συλλογικά, με το αίσθημα του απόλυτα επείγοντος και της δέσμευσης, ώστε οι μελλοντικές γενικές να απολαμβάνουν καλύτερες συνθήκες υγείας και διαβίωσης, βελτιωμένη ποιότητα αέρα και ένα πράσινο περιβάλλον».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Επιστρέφει η Ολγκίν στην Κύπρο- Την ερχόμενη Δευτέρα, η συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Επιστρέφει η Ολγκίν στην Κύπρο- Την ερχόμενη Δευτέρα, η συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Μετά από ένα διάστημα επαφών στις εγγυήτριες χώρες, με τελευταίο προορισμό τις Βρυξέλλες, η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, επιστρέφει στην Κύπρο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την πολυμερή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη, στις 16 και 17 Ιουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE