ΕΛΛΑΔΑ

«Μπάλλος»: Πρόγνωση κινδύνου για τις επόμενες 12 ώρες-Άγρια νύχτα για τη μισή Ελλάδα

«Μπάλλος»: Πρόγνωση κινδύνου για τις επόμενες 12 ώρες-Άγρια νύχτα για τη μισή Ελλάδα

Μια ακόμη νύχτα αγωνίας σε πολλές περιοχές της χώρας από το πέρασμα του «Μπάλλου» που καθ’ όλη τη διάρκεια της Πέμπτης έδειξε τα δόντια του με πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Σοβαρότατα προβλήματα αντιμετωπίζει η Κέρκυρα που είναι χωρισμένη στα δυο με τις μετακινήσεις να είναι αδύνατες από το βόρειο τμήμα του νησιού προς το νότο.


Στις περιοχές Μεσογγή και Μωραΐτικα πολλοί ήταν οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητα τους. Πολίτες ανέβηκαν στις ταράτσες των σπιτιών περιμένοντας βοήθεια από ελικόπτερο της ΕΜΑΚ. Πάνω από 20 είναι οι άνθρωποι που είναι εγκλωβισμένα στις περιοχές Μωραΐτικα και Μεσσογγή καθώς τα σπίτια τους έχουν πλημμυρίσει.


Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τέθηκε η Κέρκυρα λόγω της έντονης κακοκαιρίας που πλήττει το νησί. Την είδηση επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Κώστας Ζορμπάς.

Την ίδια ώρα λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών κλειστές θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή όλες οι σχολικές βαθμίδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.

Τα έντονα καιρικά σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, έως το πρωί της Παρασκευής αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο σύνολο της χώρας, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως σε νησιωτικές περιοχές Ιονίου και Αιγαίου καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής.



Τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να είναι κατά τόπους πολύ ισχυρά ειδικά στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και στην Εύβοια.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών ιδιάιτερα επικίνδυνη είναι κατά τόπους και οι μετακινήσεις στο οδικό δίκτυο σας. Στον χάρτη που ακοιλουθεί φαίνονται ενδεικτικά οι συνθήκες που θα επικρατούν στο οδικό δίκτυο της χώρας το απόγευμα της Πέμπτης αλλά και τις αμέσως επόμενες ώρες.

Ώρες αγωνίας για τη Στερέα Ελλάδα και την Εύβοια
Σε συναγερμό βρίσκεται η περιοχή της Στερεάς Ελλάδας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ο μεγάλος φόβος είναι κυρίως κυρίως στις πυρόπληκτες περιοχές και στα ρέματα και τα γεφύρια που έχουν κριθεί ως επικίνδυνα. Ήδη στη Νότια Εύβοια, στα Νέα Στύρα ένα ποτάμι το οποίο υπήρχε στην περιοχή έχει φουσκώσει και δεκάδες σπίτια έχουν γεμίσει νερό.

Ήδη στην περιοχή μετακινούνται και άλλες πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για να βοηθήσουν.

Έκκληση για να αποφεύγουν τις άσκοπες προσπάθειες και τις άσκοπες μετακινήσεις οι κάτοικοι σε ολόκληρη την Περιφέρεια απευθύνει ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός

Ο Μπάλλος χτυπά και τις σεισμόπληκτες περιοχές της Κρήτης
Πριν μπορέσουν να ανασάνουν από τον τρόμο του εγκέλαδου οι κάτοικοι στις σεισμόπληκτες περιοχές του Ηρακλείου Κρήτης είναι αντιμέτωποι με τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει ήδη κατολισθήσεις σε αρκετά σημεία, όπως στο δρόμο από το Αρκαλοχώρι προς τη Βιάνο στο ύψος της γέφυρας Ινίου, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο προς τον Αχεντριά, το δρόμο από Βαγιωνιά προς Λέντα.

Μεγάλοι όγκοι νερού κατεβάζουν φερτά υλικά από τα βουνά στην περιοχή των Καμαρών όπου βρίσκονται μηχανήματα για να αποκαταστήσουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Κέρκυρα
Τον απεγκλωβισμό πολλών επιβατών ΙΧ αυτοκινήτων που ακινητοποιήθηκαν ή παρασύρθηκαν από την υπερχείλιση του ρέματος μετά από τη σφοδρή βροχόπτωση που έπληξε νωρίς το μεσημέρι την Κέρκυρα, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στη Μεσογγή και τα Μωραΐτικα. Στην επιχείρηση διάσωσης συνδράμουν, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, άνδρες της ΕΜΑΚ, καθώς και ένα ελικόπτερο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης του αεροπορικού τομέα (ΕΚΣΕΔ /ΑΤ).


Ήδη, οι κλήσεις που δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού ξεπερνούν τις 300, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχουν πλημμυρίσει και πολλά σπίτια στις συγκεκριμένες περιοχές, χωρίς να είναι γνωστός ακόμη ο αριθμός τους.


Χρ. Στυλιανίδης: Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο διήμερο
Σε πλήρη διασπορά και ετοιμότητα είναι όλες οι δυνάμεις του κράτους για να αντιμετωπιστεί η κακοκαιρία που βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την κακοκαιρία.

Όπως είπε, «αντιμετωπίζουμε ένα επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο, πολύ σοβαρό, ειδικά σε ορισμένες περιοχές της χώρας αλλά το φαινόμενο κυριαρχεί σε όλη τη χώρα», ενώ προσέθεσε ότι όλες οι δυνάμεις του κράτους, όλες οι εμπλεκόμενες δυνάμεις είναι σε πλήρη διασπορά και ετοιμότητα και χάρη σε αυτήν την ετοιμότητα και προετοιμασία έχουν προλάβει ήδη πολλά περιστατικά που θα μπορούσαν να εξελιχθούν δυσάρεστα.

Πηγή: tanea.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top