ΠτΔ: Ζήτησε από τη Μέρκελ να πιέσει την Τουρκία για Κυπριακό και τερματισμό παράνομων ενεργειών

ΠτΔ: Ζήτησε από τη Μέρκελ να πιέσει την Τουρκία για Κυπριακό και τερματισμό παράνομων ενεργειών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικώς με την Καγκελάριο της Γερμανίας κα Άγκελα Μέρκελ.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας υπογραμμίστηκε η στενή, εγκάρδια και διαχρονική φιλία που τους συνδέει τόσο σε πολιτικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε την ευκαιρία να αναφερθεί εκτενώς στις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, συμπεριλαμβανομένης της καθυστέρησης που έχει παρατηρηθεί στον διορισμό ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ, όπως, επίσης, και στις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις, τόσο στις κυπριακές θαλάσσιες ζώνες όσο και την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από τη Γερμανίδα Καγκελάριο να ασκήσει την επιρροή της προς την κατεύθυνση της επανεκκίνησης της διαδικασίας των συνομιλιών στο Κυπριακό εντός του καθορισμένου πλαισίου, αλλά και του τερματισμού και της αναστροφής όλων των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε ετοιμότητα τα ΗΕ για το αδιέξοδο: Οι 4 πυλώνες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και το ραντεβού του Απριλίου

Σε ετοιμότητα τα ΗΕ για το αδιέξοδο: Οι 4 πυλώνες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και το ραντεβού του Απριλίου

Τα Ηνωμένα Έθνη είναι έτοιμα να διευκολύνουν οποιαδήποτε συνάντηση, ανά πάσα στιγμή, δήλωσε την Παρασκευή ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο Χασίμ Ντιάν, μετά από συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE