Επιμένει ο Ερντογάν: Η Τουρκία δεν μπορεί να επιτρέψει νέο κύμα μεταναστών

Επιμένει ο Ερντογάν: Η Τουρκία δεν μπορεί να επιτρέψει νέο κύμα μεταναστών

Εμμένει στις θέσεις του για το μεταναστευτικό ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εμφανίζεται κατηγορηματικά αντίθετος στο θέμα της αποδοχής παρά τις εκκλήσεις της ΕΕ και την κοινή δήλωση που έχει υπογραφεί. Στην έκτακτη σύνοδο της G20, της Ομάδας των Είκοσι πιο ανεπτυγμένων οικονομιών παγκοσμίως, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα διαδικτυακά, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στον κίνδυνο ενός νέου προσφυγικού κύματος.

Ειδικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε: «Η Τουρκία δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό της ένα νέο κύμα μεταναστών από το Αφγανιστάν, το οποίο θα έπληττε και τις ευρωπαϊκές χώρες».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «το μεταναστευτικό αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα» και ευχήθηκε να επικρατήσουν το γρηγορότερο δυνατόν στο Αφγανιστάν η «σταθερότητα και ασφάλεια». Ζήτησε, δε, να είναι οι Ταλιμπάν επικεφαλής μιας κυβέρνησης ευρείας συμμετοχής.


Ο Ερντογάν, τέλος, πρότεινε να δημιουργηθεί ομάδα εργασίας με θέμα το μεταναστευτικό, υπό την προεδρία της Τουρκίας, στο πλαίσιο της επόμενης G20, της οποίας η εκ περιτροπής προεδρία θα αναληφθεί από την Ινδονησία.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Μεταβαίνει στην Αίγυπτο μετά την πρόσκληση Τραμπ - Παρουσιάζει πλάνο ανοικοδόμησης της Γάζας

ΠτΔ: Μεταβαίνει στην Αίγυπτο μετά την πρόσκληση Τραμπ - Παρουσιάζει πλάνο ανοικοδόμησης της Γάζας

Στην Αίγυπτο μεταβαίνει αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, για να συμμετάσχει στη Σύνοδο για την ανοικοδόμηση της Γάζας, έχοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που θα παρουσιάσει και που περιλαμβάνει τη συμμετοχή κυπριακών εταιρειών στην προσπάθεια ανοικοδόμησης της περιοχής.

BEST OF TOTHEMAONLINE