ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ: Γεμίζουν τ’αεροπλάνα και φεύγουν τριήμερο 28ης Οκτωβρίου οι Κύπριοι - Πού θα πετάξουν μαζικά;

ΚΥΠΡΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ: Γεμίζουν τ’αεροπλάνα και φεύγουν τριήμερο 28ης Οκτωβρίου οι Κύπριοι - Πού θα πετάξουν μαζικά;

Σε εποχές προ-κορωνοιού οι συμπατριώτες μας δεν έχαναν ευκαιρία να απολαύσουν ολιγοήμερα ταξιδάκια αναψυχής, ιδιαίτερα όταν αυτά συνδυάζονταν ημερολογιακά με κάποια αργία.

Με τα πάντα να παίρνουν κατεύθυνση προς την -όποια- κανονικότητα τα ταξίδια και οι εξορμήσεις δε θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση. Πόσο μάλλον όταν η φετινή αργία της 28ης Οκτωβρίου πέφτει ημέρα Πέμπτη, με την ημερολογιακή συγκυρία να είναι… διαβολικά βολική.

Μπορεί λοιπόν κάποιος που επιθυμεί να ετοιμάσει μια βαλίτσα και να ζήσει τη μαγεία ενός αεροπορικού ταξιδιού, να χρησιμοποιήσει μόλις μία μέρα άδεια (ουσιαστικά την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου) και να λείψει για 4 ή ακόμη και 5 ημέρες (εάν ταξιδέψει για παράδειγμα Τετάρτη απόγευμα ή βράδυ). Φυσικά εμείς δεν ανακαλύψαμε την Αμερική αφού την ίδια σκέψη φαίνεται να έχουν κάνει χιλιάδες συμπατριώτες μας.

Επικοινωνώντας με διάφορα ταξιδιωτικά πρακτορεία αλλά και αεροπορικές εταιρείες, ενημερωθήκαμε πως το ενδιαφέρον αλλά και οι κρατήσεις για τις συγκεκριμένες (και παραπλήσιες) ημερομηνίες είναι τεράστιο. Ο δημοφιλέστερος προορισμός -όπως όλοι θα έχετε σκεφτεί- είναι φυσικά η Αθήνα.

Η πρωτεύουσα της Ελλάδας αποτελεί παραδοσιακά έναν από τους προορισμούς που υποδέχεται μαζικά Κύπριους ταξιδιώτες και η συγκεκριμένη εξόρμηση για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Μένουμε… Ελλάδα λοιπόν αφού η αμέσως επόμενη δημοφιλέστερη απάντηση είναι η Θεσσαλονίκη.

Η συμπρωτεύουσα της Ελλάδας -όπως και η Αθήνα- έχει όλα τα θετικά στο πλευρό της αφού είναι κοντά σε απόσταση/χρόνο (1:30 ώρα), γλώσσα, κόσμος, φαγητό, νοοτροπία και διασκέδαση είναι σχεδόν εφάμιλλα και σίγουρα ακόμη πιο οικονομικά από την Κύπρο ενώ παρέχει και το αίσθημα της ασφάλειας λόγω γλώσσας και λαού. Βιέννη, Κρακοβία και Λονδίνο είναι οι προορισμοί που ακολουθούν, ο καθένας για διαφορετικό και μοναδικό λόγο.

Είναι πλέον ηλίου φαεινότερο πως ο κόσμος διψά για να ταξιδέψει με τους αριθμούς να επιβεβαιώνουν ακλόνητα τη μεγάλη επιστροφή των Κυπρίων στα… αεροδρόμια. Η κίνηση στους αερολιμένες αναμένεται να προσεγγίσει στο 70% την αντίστοιχη του 2019 (δηλαδή τον αντίστοιχο Οκτώβριο προ πανδημίας) με τις ενδείξεις για επιστροφή στην απόλυτη ταξιδιωτική -και όχι μόνο κανονικότητα- να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top