Αισθητός και στην Κύπρο ο ισχυρός σεισμός των 6,3 βαθμών με επίκεντρο την Κρήτη

Αισθητός και στην Κύπρο ο ισχυρός σεισμός των 6,3 βαθμών με επίκεντρο την Κρήτη

Αισθητός και στην Κύπρο έγινε ο ισχυρός σεισμός των 6,3 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 12:24 τοπική ώρα με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο ανατολικά της Κρήτης και 600 χιλιόμετρα δυτικά της Κύπρου.

 
Ανακοίνωση από το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης αναφέρει ότι «παρά τη μεγάλη απόσταση του επικέντρου από την Κύπρο, ο σεισμός αυτός έγινε αισθητός σε μεγάλο μέρος του νησιού κυρίως από ενοίκους ψηλών κτιρίων».
 
Προσθέτει ότι «ο σεισμός αυτός εντάσσεται στα πλαίσια της σεισμικής δραστηριότητας του ανατολικού τμήματος του Ελληνικού Τόξου ενώ η εξέλιξη του φαινομένου παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 12:24 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης ισχυρός σεισμός μεγέθους M=6.3 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, ο οποίος είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 20 χιλιόμετρα ανατολικά της Κρήτης και 600 χιλιόμετρα δυτικά της Κύπρου».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ψήφισε ο Χριστοδουλίδης για τον Πρόεδρο του EPP – Στο πλευρό του και ο Μητσοτάκης – Δείτε φωτογραφίες

Ψήφισε ο Χριστοδουλίδης για τον Πρόεδρο του EPP – Στο πλευρό του και ο Μητσοτάκης – Δείτε φωτογραφίες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ψήφισε σήμερα για τον Πρόεδρο του EPP στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Βαλένθια της Ισπανίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE