LIFESTYLE

Squid Game: Παιδιά μιμούνται τα βίαια παιχνίδια της πετυχημένης σειράς

Squid Game: Παιδιά μιμούνται τα βίαια παιχνίδια της πετυχημένης σειράς

Πρωταγωνιστής του «Squid Game» ανησυχεί ότι οι βίαιες σκηνές της δημοφιλούς σειράς θα γίνουν πραγματικότητα.

Στο Squid Game, 456 καταχρεωμένοι Κορεάτες πολίτες λαμβάνουν πρόσκληση συμμετοχής σε μια σειρά από παιδικά παιχνίδια. Όσοι χάνουν στα παιχνίδια εκτελούνται, μέχρι να υπάρξει ένας και μοναδικός επιζών, ο οποίος θα κερδίσει ένα δελεαστικά μεγάλο χρηματικό βραβείο, με το οποίο, προφανώς, θα μπορέσει να ξεπληρώσει και τα χρέη του.

Μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα «The Sun», ο Wi Ha-Joon, ο οποίος υποδύεται τον αστυνομικό Hwang Jun-Ho στο Squid Game, σχολίασε ότι η σειρά θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, εάν «οι τρομερές μισθολογικές διαφορές και η υψηλή ανταγωνιστικότητα της κοινωνίας μας συνεχίσουν να υπάρχουν».

«Φυσικά, ελπίζω ότι δεν θα συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο», τόνισε ο ηθοποιός.

Η αλήθεια είναι ότι, μάλλον, η κοινωνία των ενηλίκων απέχει ακόμα από κάτι τέτοιο. Αυτό που ήδη συμβαίνει- και προκαλεί μεγάλη ανησυχία- είναι η επιρροή που έχει ασκήσει η σειρά στους ανήλικους θεατές της.

Το πρόγραμμα υποτίθεται πως απευθύνεται σε θεατές άνω των 15 ετών και, όπως λένε κάποιοι, «υπάρχει λόγος»: Στην Αγγλία, πολλά σχολεία ήδη αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τους νεαρούς μαθητές τους, οι οποίοι ζητούν από τους καθηγητές να οργανώσουν «Squid Games» στη σχολική αυλή!

Πολλά βρετανικά σχολεία έχουν ήδη αρχίσει να στέλνουν επιστολές στους γονείς, προειδοποιώντας τους για τις επικίνδυνες διαστάσεις που μπορεί να πάρει η σειρά.

Ένας πατέρας είπε ότι το σχολείο των παιδιών του στο Ίλφορντ, στο ανατολικό Λονδίνο, έχει προειδοποιήσει τους γονείς για το γεγονός ότι οι μαθητές παίζουν ήδη τη δική τους έκδοση του «Squid Game» στο διάλειμμα και ότι οι γονείς θα μπορούσαν να τιμωρηθούν για αυτό.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το σχολείο των παιδιών μου έπρεπε να στείλει μια επιστολή, λέγοντας στους γονείς ότι τα παιδιά παίζουν τη δική τους εκδοχή του Squid Game και ότι στους γονείς θα επιβληθούν κυρώσεις, εάν τα παιδιά τους μιμούνται το Squid Game. Η δημοτικότητα αυτής της σειράς έχει πάει σε άλλο επίπεδο», έγραψε στο Twitter ο πατέρας.

Ένα σχολείο του Κεντ της Αγγλίας, ανακοίνωσε ότι οι καθηγητές του παρέδωσαν στους μαθητές τους επιπλέον μαθήματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τους κινδύνους της παρακολούθησης περιεχομένου που «δεν είναι κατάλληλο για την ηλικία τους», ανταποκρινόμενοι στη δημοτικότητα της σειράς.

Εκπρόσωπος του σχολείου είπε: «Πάντα μένουμε ενήμεροι σχετικά με τις απειλές για την ασφάλεια των παιδιών και ενημερώνουμε με την σειρά μας τους γονείς και τα παιδιά τους γύρω από το θέμα. Ανταποκρινόμενοι στην συγκεκριμένη εκπομπή, προσθέσαμε έξτρα ώρες μαθημάτων για τη διαδικτυακή ασφάλεια και τη βία στο πρόγραμμά μας».

Ένα άλλο σχολείο στο Κεντ επιβεβαίωσε ότι η «ομάδα προστασίας» του είχε στείλει γράμμα στους γονείς, εκφράζοντας ανησυχίες για το περιεχόμενο της σειράς.

«Λάβαμε 2 επιστολές που μας προειδοποιούσαν να μην αφήνουμε τα παιδιά μας να παρακολουθούν το Squid Game», έγραψε, επίσης στο Twitter, ένας πατέρας που στέλνει τα παιδιά του σε αυτό το σχολείο, προσθέτοντας:

«Αρχίζω να πιστεύω ότι μια πιο γενική επιστολή σχετικά με τη γονική μέριμνα μπορεί να είναι πιο χρήσιμη. Θα πρέπει όλοι οι γονείς, γενικά, να προσέχουν τι βλέπουν τα παιδιά τους στην τηλεόραση».

ΠΗΓΗ: Daily Mail

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top