ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πώς θα έρχεται το πρόστιμο από τις κάμερες στο… πιάτο μας - Για πόσο καιρό θα μας τη «χαρίζει» η Αστυνομία

Πώς θα έρχεται το πρόστιμο από τις κάμερες στο… πιάτο μας - Για πόσο καιρό θα μας τη «χαρίζει» η Αστυνομία

Περί τα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να οριστεί η ημερομηνία που θα λειτουργήσουν οι κάμερες φωτοσήμανσης που θα είναι αρχικά τέσσερις σταθερές κάμερες και τέσσερις κινητές.

Τη δεδομένη στιγμή δεν έχει καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία, ωστόσο οι διεργασίες προχωρούν σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Ο διευθυντής ηλεκτρομηχανολογικής υπηρεσίας, Μάρκος Μάρκου, μίλησε στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» και αναφέρθηκε στο σύστημα φωτοσήμανσης.

«Οι κινητές κάμερες θα εγκαταστίνονται σε διάφορα σημεία σύμφωνα με σχετικό πρόγραμμα που θα καταρτίζει η Αστυνομία. Η πιλοτική φάση θα διαρκέσει 3 μήνες και μετά θα εγκατασταθούν ακόμα 16 σταθερές και θα γίνουν 20 κινητές οι κάμερες. Στη συνέχεια θα εγκατασταθεί ολόκληρο το σύστημα Παγκύπρια μέχρι το 2023 και αναμένεται να φτάσουμε σε έναν αριθμό 90 σταθερών και 20 κινητών. Το σύστημα θα εργάζεται κανονικά από την πιλοτική φάση. Η πιλοτική φάση έχει στόχο να βελτιώσει το σύστημα και να φτάσουμε στις σωστές προδιαγραφές», ανέφερε αρχικά.

Έπειτα διευκρίνισε πως «στόχος δεν είναι τα προστίματα αλλά οι οδηγοί να ελαττώνουν ταχύτητα και να αποφύγουμε τα ατυχήματα. Εκεί όπου θα μπουν κάμερες, υπάρχει αυξημένος αριθμός ατυχημάτων. Θα υπάρχουν πινακίδες που θα προειδοποιούν τους οδηγούς για τις κάμερες. Θα αποφασίσει η Αστυνομία στο πως θα γίνονται οι διαδικασίες για τις πινακίδες»

Πώς θα έρχεται το πρόστιμο και τι θα καταγράφουν οι κάμερες

«Το πρόστιμο θα φτάνει στο σπίτι μέσω του ταχυδρομείου ενώ θα δίνεται και προειδοποίηση για τον πρώτο μήνα. Ό,τι ισχύει και τα πρόστιμα της Αστυνομίας θα ισχύει και για τις κάμερες. Ίσως να γίνουν τροποποιήσεις. Επαναλαμβάνω δεν είναι στόχος οι εισπράξεις αλλά η μείωση θανατηφόρων. Ελπίζω να το καταφέρουμε. Τίποτα δεν είναι σίγουρο αλλά μπορούν να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις».

Οι κάμερες θα καταγράφουν υπερβολική ταχύτητα, παραβιάσεις του κόκκινου σηματοδότη, τη γραμμή αναμονής στα φώτα, τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και τη χρήση κινητού τηλεφώνου.

Εναλλακτικά δείτε εδώ το βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top