ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Στο συρτάρι τα αυστηρότερα μέτρα - Ποιοι την γλίτωσαν, τι ισχύει με καφετέριες και ταβέρνες

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Στο συρτάρι τα αυστηρότερα μέτρα - Ποιοι την γλίτωσαν, τι ισχύει με καφετέριες και ταβέρνες

Στα μαλακά φαίνεται να έπεσε η χώρα μας μετά και το Υπουργικό Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής αφού η βελτίωση της επιδημιολογικής μας εικόνας, δεν απέφυγε μόνο την αυστηροποίηση αλλά έφερε και χαλαρώσεις σε συγκεκριμένους τομείς.

Τα αποτελέσματα της στρατηγικής που εφάρμοσαν Κυβέρνηση, Υπουργείο Υγείας και επιστημονική συμβουλευτική ομάδα φαίνεται να αποδίδουν καρπούς με τους δείκτες και τους αριθμούς να παρουσιάζουν αρχικά μια καθοδική πορεία και πλέον να έχουν χαράξει μια γραμμή σταθεροποίησης.

Αθλητισμός, πολιτισμός αλλά δεξιώσεις (κυρίως γάμοι και βαφτίσεις) βρέθηκαν μεταξύ των τυχερών που θα απολαύσουν νέες μικρές στοχευμένες χαλαρώσεις ενώ όπως πληροφορούμαστε αρκετοί τομείς είναι και αυτοί που την γλίτωσαν (σε αυτό το στάδιο) αφού η κατάσταση φαίνεται να βρίσκεται σε πολύ καλύτερο σημείο του αναμενομένου.

Η μεγάλη εικόνα όμως αφορά την προσέγγιση όλων των εμπλεκόμενων αφού παρά την ορατή βελτίωση και με τη στρατηγική να αποδίδει, δε φαίνεται να υπάρχει η διάθεση για ανεξέλεγκτες χαλαρώσεις. Και αυτό διότι είναι νωπές οι μνήμες από αντίστοιχες περιπτώσεις του παρελθόντος όπου μετά από βελτίωση που παρατηρήθηκε σε επιδημιολογικούς δείκτες, προχωρήσαμε σε μαζική άρση των περιορισμών κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να φτάσουμε πολύ σύντομα στα αντίθετα αποτελέσματα.

‘Όταν καείς με το χυλό φυσάς και το… γιαούρτι’ λέει και η γνωστή λαϊκή ρήση με τους εμπλεκόμενους να προσέχουν για να έχουν. Έχει αποδειχθεί πολλάκις πως η εικόνα είναι ιδιαίτερα ευμετάβλητη και αρκούν μερικές ημέρες και κάποιες εστίες ή αλυσίδες για ν’αλλάξει άρδην η όλη κατάσταση.

Οι εμπλεκόμενοι πλέον φαίνεται να το γνωρίζουν πολύ καλά και αυτός είναι και ο λόγος που ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας ‘έκοψε’ άμεσα και την όποια συζήτηση που αφορούσε ενδεχόμενη κατάργηση της μάσκας. Στο συρτάρι μπήκαν και αρκετά περιοριστικά μέτρα αφού η εικόνα δε φαίνεται να ευνοεί οποιαδήποτε αυστηροποίηση.

Αυτό όμως δε σημαίνει πως εάν καταστεί ανάγκη δε θα επανέλθουν στο τραπέζι μέτρα για την καταπολέμηση της διασποράς. Καφετέριες, εστιατόρια, χώροι διασκέδασης και γενικότερα χώροι που ευνοούν συναθροίσεις και συνωστισμό (ιδιαίτερα σε ότι αφορά κλειστούς χώρους) βρίσκονται στην πρώτη γραμμή επιτήρησης στο επόμενο στάδιο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Εν αναμονή ενημέρωσης από Europol, Interpol και Ρωσία η Αστυνομία για το απειλητικό email που έφερε αναστάτωση

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Λάκης Γαβαλάς: Δέχθηκε επίθεση από μοναχούς - «Με είπαν π****η μέσα στο αεροπλάνο» - Δείτε βίντεο



Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Ήδη ψηφοδέλτια έχουν αναρτηθεί διαδικτυακά, και οι εκλογείς μπορούν να εξοικειωθούν με αυτά, ενώ στα εκλογικά κέντρα θα δοθεί όση βοήθεια χρειάζεται προκειμένου να μπορέσει ο κάθε ψηφοφόρος να αντιληφθεί πώς και τι ακριβώς θα ψηφίσει, δήλωσε το Σάββατο στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Δρ Ελίκκος Ηλία, ενόψει της επικείμενης διπλής εκλογικής διαδικασίας της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top