ΔΙΕΘΝΗ

Ένταση στη Ρώμη σε εκδήλωση αντιεμβολιαστών - Αυξάνονται τα περιστατικά COVID και οι θάνατοι στη Λ. Αμερική

Ένταση στη Ρώμη σε εκδήλωση αντιεμβολιαστών - Αυξάνονται τα περιστατικά COVID και οι θάνατοι στη Λ. Αμερική

Σε 16.451 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν το 24ωρο που πέρασε στη Βραζιλία και σε 404 οι θάνατοι από την COVID-19, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας της χώρας. Την Παρασκευή η Βραζιλία έγινε η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ που ξεπέρασε τους 600.000 θανάτους από την COVID-19 και ο επίσημος απολογισμός των νεκρών της από την νόσο αυτή ανήλθε σήμερα σε 600.829, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της από τότε που ξέσπασε η πανδημία σε 21.567.181.

Ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις ότι τα κρούσματα στη Βραζιλία επιτέλους μειώνονται καθώς η χώρα εντείνει τους εμβολιασμούς έπειτα από μια βραδεία αρχή.

Ποσοστό μεγαλύτερο του 70% των Βραζιλιάνων έχει τώρα λάβει μια πρώτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19, σε σύγκριση με ένα 65% στις ΗΠΑ.

Στο Μεξικό σε 6.153 ανέρχονται τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το 24ωρο που πέρασε και σε 348 οι θάνατοι από την COVID-19. Με τα νέα κρούσματα ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από τον νέο κορωνοϊό στη χώρα από τότε που ξέσπασε η πανδημία ανήλθε σε 3.720.545.

Επίσης ο συνολικός αριθμός των θανάτων από την COVID-19 ανέρχεται πλέον σε 281.958. Το υπουργείο έχει επισημάνει ότι είναι πιθανό οι αριθμοί αυτοί να είναι σημαντικά υψηλότεροι από αυτούς που αναφέρονται.

Ένταση επικράτησε μεταξύ αντιεμβολιαστών διαδηλωτών και αστυνομίας στην κεντρική πλατεία του Λαού της Ρώμης, χθες το απόγευμα. Στην κινητοποίηση παρεισέφρησαν και πάλι στοιχεία της ιταλικής ακροδεξιάς και μέλη νεοφασιστικών οργανώσεων. Δεν έλειψαν και οι απαγορευμένοι, φασιστικοί χαιρετισμοί, με τεντωμένο αντίχειρα.

Οι διαδηλωτές κλότσησαν τρία οχήματα της αστυνομίας και πέταξαν καρέκλες των καφέ μπαρ, σε όργανα της τάξης. Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση γκλομπ. Μπροστά από το κυβερνητικό Μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, η αστυνομία προχώρησε σε ρίψεις νερού, ενώ κάποιοι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισέλθουν στα γραφεία του μεγαλύτερου ιταλικού συνδικάτου, CGIL.

Η ένταση αυξήθηκε όταν ακραίες ομάδες αντιεμβολιαστών θέλησαν να πραγματοποιήσουν πορεία στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, για την οποία δεν είχαν λάβει σχετική άδεια. Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, στην Ιταλία θα μπει σε ισχύ το "πράσινο πάσο εμβολιασμένου", το οποίο θα είναι υποχρεωτικό για την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους, όπως θέατρα, κινηματογράφοι, γυμναστήρια, αλλά και σε όλους τους χώρους εργασίας.

Στο μεταξύ, το 80% των Ιταλών άνω των 12 ετών, έχει ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό του κύκλο.

Η τρίτη δόση του εμβολίου θα χορηγηθεί σε όλες τις ευπαθείς ομάδες, όπως και στο σύνολο των κατοίκων της χώρας, άνω των 60 ετών, όπως ορίζει απόφαση του ιταλικού Υπουργείου Υγείας.

Για να χορηγηθεί η νέα δόση θα πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον έξι μήνες από την δεύτερη. Τα ιταλικά εμβολιαστικά κέντρα θα παραμείνουν ανοικτά καθ όλη την περίοδο χορήγησης της τρίτης, "αναμνηστικής" δόσης.

Τα νέα στοιχεία, δε, του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας, δείχνουν ότι κατά τον τελευταίο μήνα το ποσοστό νοσηλείας ασθενών άνω των 80 ετών - οι οποίοι δεν είχαν εμβολιαστεί- είναι οκταπλάσιο από εκείνο των ατόμων ίδιας ηλικίας που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό κύκλο τους.

Παράλληλα, οι θάνατοι των μη εμβολιασμένων ηλικιωμένων της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας, ήταν δεκατρείς φορές περισσότεροι. Σε ό,τι αφορά το σύνολο του πληθυσμού, οι πλήρως εμβολιασμένοι κινδύνευσαν κατά ποσοστό 78% λιγότερο να μολυνθούν από covid 19, κατά 93% λιγότερο να εισαχθούν στο νοσοκομείο και κατά 95% λιγότερο να μεταφερθούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας και να χάσουν την ζωή τους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top