Τσίπρας, Μέρκελ και Ολάντ συμφώνησαν ότι πρέπει να συμφωνήσουν !

Τσίπρας, Μέρκελ και Ολάντ συμφώνησαν ότι πρέπει να συμφωνήσουν !

Ολοκληρώθηκε σε πολύ καλό κλίμα σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η τηλεδιάσκεψη το βράδυ της Κυριακής μεταξύ του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελας Μέρκελ και του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Oι ίδιες πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν ότι κοινή παραδοχή όλων των μερών είναι ότι οι συνθήκες είναι ώριμες να βρεθεί λύση άμεσα.

Ο κ. Τσίπρας είχε συνομιλήσει με τους δύο Ευρωπαίους ηγέτες και την περασμένη Πέμπτη, και όπως χθες οι πληροφορίες λένε ότι οι τρεις έχουν συμφωνήσει η επικοινωνία τους να είναι εμπιστευτική.

Τη Δευτέρα οι Μέρκελ και Ολάντ θα συναντηθούν στο Βερολίνο με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισίον) Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και θα συζητήσουν και για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό ζήτημα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ σε Γερμανό Πρέσβη: «Θα συνεχίσουμε τον στενό συντονισμό ενόψει Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ»

ΠτΔ σε Γερμανό Πρέσβη: «Θα συνεχίσουμε τον στενό συντονισμό ενόψει Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ»

Ο περαιτέρω εμπλουτισμός και η εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας Λευκωσίας-Βερολίνου σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, παραλαμβάνοντας τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Δρ. Χανς-Πέτερ Γιούγκελ.