Επανεμφάνιση ιού που «χτυπά» τα παιδιά – Νοσηλεύονται τρία βρέφη στο Μακάρειο Νοσοκομείο

Επανεμφάνιση ιού που «χτυπά» τα παιδιά – Νοσηλεύονται τρία βρέφη στο Μακάρειο Νοσοκομείο

Υπό έλεγχο βρίσκεται η κατάσταση με τη νόσο Covid -19 όσον αφορά τον παιδικό πληθυσμό, όπως είπε σε δηλώσεις του στο ThemaOnline, ο Διευθυντής της Παιδιατρικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ. Αβραάμ Ηλία.

«Αυτή τη στιγμή μόνο ένα παιδί νοσηλεύεται με κορωνοιό και η κατάσταση της υγείας του είναι καλή», είπε ο κύριος Ηλία.

Παρόλα αυτά ένας άλλος ιός κάνει την εμφάνιση του στην κοινωνία της Κύπρου απειλώντας το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών και είναι αυτός που θα απασχολήσει τον φετινό χειμώνα.

«Ο ιός αυτός ονομάζεται RSV (αναπνευστικός συγκυτιακός ιός) και προσβάλλει παιδιά κάτω των 4 ετών. Ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός κάνει την εμφάνιση του κάθε 3-4 χρόνια, ενώ εδώ και 2 χρόνια δεν είχαμε τέτοια περιστατικά στη χώρα μας μέχρι αυτή τη στιγμή που νοσηλεύονται 3 βρέφη», επισήμανε ο Διευθυντής της Παιδιατρικής.

«Ο RSV έχει θορυβώδη συμπτωματολογία η οποία εστιάζει σε αναπνευστική δυσχέρεια, πυρετό, βήχα αλλά και ανορεξία και όσα παιδιά χρειαστούν νοσηλεία, νοσηλεύονται για αρκετές ημέρες», πρόσθεσε.

Ο κύριος Ηλία, τόνισε πως αναμένουμε ένα δύσκολο χειμώνα αφού εκτός από τον κορωνοϊό και την γρίπη Α μπορεί να έχουμε και έξαρση του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού RSV.

Καταληκτικά, ο  Διευθυντής της Παιδιατρικής του Μακάρειου Νοσοκομείου έκανε έκκληση προς τους γονείς να είναι σε επαγρύπνηση ώστε να υπάρχει καλή συνεργασία καθώς και να αποφεύγουν να στέλνουν τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς και νηπιακούς σταθμούς όταν παρατηρούν συμπτώματα για να αποφευχθεί οποιαδήποτε περίπτωση μετάδοσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός βρίσκεται σήμερα, αντιμέτωπος με μία κρίσιμη πολιτική πρόκληση. Το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος συνεδριάζει για να εξετάσει τις συνέπειες της αργίας που έχει επιβληθεί στους Δημάρχους Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, και Λευκονοίκου, Πιερή Γυψιώτη. Οι δύο υποθέσεις ξεπερνούν τον νομικό χαρακτήρα και γίνονται καθαρά πολιτικά ζητήματα για την ηγεσία του ΔΗΣΥ, η οποία καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας, την πολιτική ευθύνη και την κοινωνική πίεση.