ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μόνο οι δύο Κύπριοι παρουσιάστηκαν στο Δικαστήριο για το κατασκοπευτικό βαν - Στον 'πάγο' η παραπομπή στο Κακουργιοδικείο

Μόνο οι δύο Κύπριοι παρουσιάστηκαν στο Δικαστήριο για το κατασκοπευτικό βαν - Στον 'πάγο' η παραπομπή στο Κακουργιοδικείο

Το δρόμο του Κακουργιοδικείου θα πάρει η πολύκροτη υπόθεση με τον κατασκοπευτικό βαν.

Η υπόθεση που είχε καταχωρηθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, ήταν προγραμματισμένη  την Πέμπτη 7 Οκτωρβρίου γιαπαραπομπή των κατηγορουμένων ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Στο κατηγορητήριο αναγράφονται ως κατηγορούμενοι τρία φυσικά πρόσωπα, δύο Ελληνοκύπριοι κι ένας Ισραηλινός, καθώς και μία εταιρεία. Ωστόσο, η διαδικασία παραπομπής των κατηγορουμένων σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου αναβλήθηκε, καθότι ο Ισραηλινός κατηγορούμενος δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο.

Παρόντες στο εδώλιο ήταν μόνοι οι δύο Κύπριοι κατηγορούμενοι. Ως εκ τούτου η διαδικασία αναβλήθηκε για τις 27 Οκτωβρίου. Οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους.

Αντιμετωπίζουν ένα πολύ μεγάλο αριθμό κατηγοριών, οι πιο βασικές εκ των οποίων αφορούν αδικήματα παράνομης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων και αδικήματα παράνομης επέμβασης σε ιδιωτικές επικοινωνίες. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, τα πιο πάνω αδικήματα διαπράχθηκαν σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα. Κατά την διαδικασία παραπομπής σε δίκη στο Κακουργιοδικείο, οι κατηγορούμενοι δεν πρόκειται ν’ απαντήσουν εάν παραδέχονται ή όχι τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Θ’ απαντήσουν όταν θα κατηγορηθούν ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Έρευνες δύο χρόνων

Θυμίζουμε, ότι η υπόθεση με το βαν της εταιρείας Wispear του Ταλ Ντίλιαν ήρθε στην επιφάνεια τον Νοέμβριο του 2019, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο από το διαδικτυακό περιοδικό Forbes, στο οποίο εμφανιζόταν ο πρώην αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας του Ισραήλ να κομπάζει για τις δυνατότητες παρακολούθησης των συστημάτων που διέθετε προς πώληση.

Στα πλαίσια ερευνών που ξεκίνησε η Αστυνομία, το συγκεκριμένο βαν κατασχέθηκε στη Λάρνακα, ενώ εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης εναντίον του Ταλ Ντίλιαν και του Αβνί Σαχάκ, του οποίου η εταιρεία NCIS συστεγαζόταν με τη Wispear.

Για διευκόλυνση των ανακρίσεων είχαν γίνει, τότε, και συλλήψεις υπαλλήλων των δύο υπό αναφορά εταιρειών, οι οποίοι προφυλακίστηκαν με διατάγματα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας.

Οι Ντίλιαν και Σαχάκ παρέμειναν για μήνες στο εξωτερικό, διαπραγματευόμενοι την επιστροφή τους στην Κύπρο. Επέστρεψαν, συνελήφθησαν χωρίς όμως να κρατηθούν, ενώ τα εντάλματα έρευνας που είχαν εκδοθεί ακυρώθηκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Έπειτα από έρευνες σχεδόν δύο χρόνων, η Νομική Υπηρεσία άναψε το πράσινο φως για καταχώρηση της υπόθεσης στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας και ακολούθως παραπομπή των κατηγορουμένων σε δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top