ΕΛΛΑΔΑ: Νεκρή γυναίκα από κορωνοϊό σε αδελφότητα «προπύργιο» αρνητών στη Θεσσαλονίκη

ΕΛΛΑΔΑ: Νεκρή γυναίκα από κορωνοϊό σε αδελφότητα «προπύργιο» αρνητών στη Θεσσαλονίκη

Άγνωστο πόσες ημέρες νοσούσε – Η αδελφότητα κρατά τις πόρτες της κλειστή ακόμα και στον ΕΟΔΥ.

Απανωτά περιστατικά σε μονές και αδελφότητες από κρούσματα που μένουν χωρίς περίθαλψη
Η συμμετοχή της σε αδελφότητα, προπύργιο αρνητών της επιστήμης φαίνεται πως στοίχισε την ζωή σε 60χρονη από την Θεσσαλονίκη η οποία νόσησε από κορωνοϊό αλλά δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει στις επιπλοκές της νόσου.

Όπως μεταδίδει το GRTimes.gr, η άτυχη γυναίκα πέθανε την Πέμπτη και φαίνεται να ανήκε σε μία από τις «σκληροπυρηνικές» αδελφότητες γυναικών στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, εκεί όπου τα ποσοστά των ανεμβολίαστων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, αγγίζουν σε ποσοστό το 80-90%.

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες του στη συγκεκριμένη κοινότητα είναι όλοι ανεμβολίαστοι, ενώ αρνούνται πεισματικά να δεχθούν ιατρική βοήθεια, τουλάχιστον εκτός αυτής ή να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.

Για τον θάνατο της γυναίκας, η οποία άγνωστο παραμένει για πόσο καιρό νοσούσε από κορωνοϊό, ειδοποιήθηκε εχθές και η Αστυνομία η οποία μετέβη στο σημείο και κατέγραψε το περιστατικό.

Άγνωστο πόσες νοσούν – «Κλειστές οι πόρτες» στον ΕΟΔΥ

Το φαινόμενο των αρνητών μοναχών τείνει να λάβει μορφή «εκρηκτικού κοκτέιλ διασποράς» στη Βόρεια Ελλάδα, που θεωρείται περιοχή «προπύργιο» των αντιεμβολιαστών, με τελευταίο και χαρακτηριστικό παράδειγμα την «παλαιά αδελφότητα» της Μονής Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος, όπου αν και υπήρχε μεγάλη διασπορά αρνούνταν την ιατρική βοήθεια.

Μάλιστα, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό είναι το γεγονός πως, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι νοσούν με κορωνοϊό και άλλες γυναίκες, η αδελφότητα αρνείται να συνεργαστεί τόσο με τον ΕΟΔΥ όσο και με την Πολιτική Προστασία, η οποία είναι αρμόδια να αναλάβει την ιχνηλάτηση, προκειμένου να εντοπιστούν στενές επαφές και να διερευνηθεί η τυχόν διασπορά στην κοινότητα.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μαχαιρώματα στο Παραλίμνι: Απόπειρα φόνου διερευνά η Αστυνομία - Το χρονικό και η κατάσταση υγείας του θύματος

Μαχαιρώματα στο Παραλίμνι: Απόπειρα φόνου διερευνά η Αστυνομία - Το χρονικό και η κατάσταση υγείας του θύματος

Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση απόπειρας φόνου, που διαπράχθηκε χθες το βράδυ, στην επαρχία Αμμοχώστου, με θύμα 18χρονο. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης συνελήφθη 23χρονος, με το ΤΑΕ Αμμοχώστου να συνεχίζει τις εξετάσεις.