ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Χαλαρώσεις για μη εμβολιασμένους στο Υπουργικό - Ποιο μέτρο δεν πάει πουθενά

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Χαλαρώσεις για μη εμβολιασμένους στο Υπουργικό - Ποιο μέτρο δεν πάει πουθενά

Όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία μέχρι στιγμής η χώρα μας έχει αποκρούσει με επιτυχία την αναμενόμενη έξαρση Σεπτεμβρίου καθώς οι αριθμοί μαρτυρούν την εντυπωσιακή βελτίωση που παρατηρείται στα επιδημιολογικά δεδομένα της Κύπρου. 

Κάτι τέτοιο φυσικά μόνο εφησυχασμό δεν φέρνει στις τάξεις Κυβέρνησης, Υπουργείου Υγείας και επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας, αφού ο φόβος για νέα έξαρση συνεχίζει να πλανάται. Δεν είναι λίγα άλλωστε τα παραδείγματα που μπορούν να αντιπαραταθούν, όταν στο παρελθόν μαζική άρση των μέτρων και προσφορά υπέρμετρων χαλαρώσεων επέφεραν πισωγύρισμα. 

Παρ’όλα αυτά η αισιοδοξία φέρνει προσεγμένες χαλαρώσεις, οι οποίες μάλιστα θα αφορούν και τους μη-εμβολιασμένους. Συγκεκριμένα σε ότι αφορά τομείς του πολιτισμού (θέατρα, κινηματογράφους) αλλά και αθλητισμό (γήπεδα) πλέον πρόσβαση αναμένεται να έχουν και μη εμβολιασμένοι με την προϋπόθεση να προσκομίζουν αρνητικό PCR.  

Αυτό είναι ένα βήμα μεν προς την σωστή κατεύθυνση, όμως από την άλλη μεγάλος είναι και ο ντόρος που προκλήθηκε μετά και τις δηλώσεις του πρώην μέλους της συμβουλευτικής επιστημονικής επιτροπής, Λεόντιου Κωστρίκη που εξέφρασε την παραδοξότητα της επιμονής στην μοριακή εξέταση PCR (από τη στιγμή που το ράπιντ τεστ χρησιμοποιείται σε ευρεία κλίμακα).

Το μέτρο που σε αυτό το στάδιο δεν πρόκειται να μετακινηθεί είναι η εκτεταμένη χρήση μάσκας. Σύμφωνα και με δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα η μάσκα θεωρείται ως ένα από τα πιο σημαντικά προστατευτικά μέτρα και δεν συντρέχει λόγος να απαλοιφεί σε τόσο πρώιμο στάδιο. 

Αρκετές είναι οι συστάσεις που τέθηκαν ενώπιον του Υπουργού Υγείας και θα μεταφερθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο για να λάβουν το πράσινο φως στην αυριανή (Παρασκευή 8/10) συνεδρία. Φυσικά τα πάντα παραμένουν ρευστά μέχρι και τις τελικές και επίσημες ανακοινώσεις αφού στο παρελθόν έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών ανατροπών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top