LIKE ONLINE

Τα brands εγκαταλείπουν το Facebook μετά τις αλλαγές της Apple

Τα brands εγκαταλείπουν το Facebook μετά τις αλλαγές της Apple

Έντονο προβληματισμό έχουν προκαλέσει σε brands και marketers τα τελευταία updates της Apple στο iOS λογισμικό της. Οι εταιρείες είδαν την απόδοση των διαφημίσεών τους στο Facebook να πέφτει δραματικά, με αποτέλεσμα τώρα να αναγκάζονται να δώσουν έμφαση στην παρουσία τους μέσα από άλλα κανάλια και πλατφόρμες, και να γίνουν πιο εφευρετικές στον τρόπο που προσεγγίζουν τους πελάτες τους και διατηρούν το brand awareness τους.

Η αναβάθμιση iOS 14 που έγινε τον περασμένο Απρίλιο δίνει την επιλογή στους χρήστες να απενεργοποιήσουν τους trackers που καταγράφουν τη δραστηριότητα και τις αναζητήσεις τους στο ίντερνετ, στερώντας τους marketers από πολύτιμες πληροφορίες. Καθώς ειδικά οι νέες, μικρότερες μάρκες, βασίζονταν σημαντικά στο Facebook και το Instagram για να προσελκύουν νέους πελάτες, η αλλαγή αυτή είχε πολύ γρήγορα σημαντικό, μετρήσιμο αρνητικό αντίκτυπο στις πωλήσεις τους, ενώ παράλληλα, βλέπουν το κόστος των CPM (κόστος ανά χίλια κλικ) στα social media να ανεβαίνει· σε σχέση με το 2019, το CPM αυξήθηκε κατά 12%.

Έτσι, οι marketers συμβουλεύουν πλέον τα brands να μειώσουν τον προϋπολογισμό που αφιερώνουν στο Facebook και να γίνουν πιο ευέλικτα και δημιουργικά όσον αφορά την παραγωγή αντίστοιχου περιεχομένου σε άλλα κανάλια.

Οι εταιρείες στρέφονται πλέον στο TikTok, το Snapchat, το Pinterest και το YouTube, επενδύουν στη δημιουργία content που τα βοηθά να κερδίσουν οργανικά κοινό, καθώς κανάλια όπως το Instagram Reels, που αγαπά το νεανικό κοινό, δεν επιτρέπουν ακόμα διαφημίσεις, ενώ έμφαση δίνεται και στην αμεσότητα του e-mail marketing.

Μία απροσδόκητη συνέπεια αυτής της αναγκαστικής απομάκρυνσης από το Facebook αποτελεί και το γεγονός ότι κάποιες επιχειρήσεις αποφασίζουν να επενδύσουν στη φυσική τους παρουσία στην αγορά, ανοίγοντας νέα καταστήματα, ενώ και το στοχευμένο SMS marketing αποτελεί για κάποιες μια επιλογή, η οποία διαπιστώνουν ότι μπορεί να είναι αποδοτική.

Βέβαια, οι marketers δεν είναι ακόμα τόσο πρόθυμοι να εγκαταλείψουν το Facebook, καθώς, όπως λένε, όσο και αν εμπλουτιστεί και προσαρμοστεί η στρατηγική που περιλαμβάνει παρουσία σε μια ποικιλία καναλιών, τα οφέλη για τα brands εξακολουθούν να απέχουν από την αποτελεσματικότητα που είχαν οι διαφημίσεις στο Facebook, όσον αφορά τη μετατροπή επισκεπτών σε πελάτες. Ακόμα και τα brands παραδέχονται ότι τα conversion rates που επιτυγχάνονται μέσα από το Facebook είναι ακόμα πολύ υψηλά σε σχέση με άλλες πλατφόρμες.

Αυτό που συμβουλεύουν λοιπόν οι ειδικοί είναι οι εταιρείες να «ξεβολευτούν», να προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν όσα στοιχεία έχουν ώστε να δημιουργήσουν εικόνες και περιεχόμενο που θα στοχεύει πιο αποτελεσματικά στους καταναλωτές (λαμβάνοντας υπόψη, για παράδειγμα, τα προϊόντα που προσθέτουν στο καλάθι τους), να οργανώσουν καμπάνιες που θα έχουν απήχηση στο κοινό που χρησιμοποιεί το Facebook και προσπαθώντας να ανεβάσουν οργανικά το περιεχόμενό τους, προσαρμόζοντάς το στο στυλ της πλατφόρμας.

Πηγή: Athensvoice.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top