ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονα επικριτικοί οι ευρωβουλευτές απέναντι στις Κυβερνήσεις της ΕΕ για τα Pandora Papers

Έντονα επικριτικοί οι ευρωβουλευτές απέναντι στις Κυβερνήσεις της ΕΕ για τα Pandora Papers

Έντονοι στις τοποθετήσεις τους ήταν αρκετοί ευρωβουλευτές κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, το απόγευμα της Τετάρτης, με αφορμή τα δημοσιεύματα που προέκυψαν από την δημοσιογραφική έρευνα γνωστή με το όνομα «Pandora Papers».

Στις τοποθετήσεις τους μετά τις ομιλίες του Επιτρόπου Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι και της Σλοβενικής Προεδρίας του Συμβουλίου, οι ευρωβουλευτές επέκριναν σε έντονους τόνους την διαχείριση από τις εθνικές Kυβερνήσεις σειράς αποκαλύψεων για θέματα διαφθοράς εδώ και πέρα από δέκα χρόνια.

Αρκετοί ομιλητές αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στο γεγονός πως οι Yπουργοί Οικονομικών της ΕΕ αφαίρεσαν χώρες από τον κατάλογο χωρών που δεν συνεργάζονται σε θέματα φορολογίας λίγο μετά τις αποκαλύψεις των Pandora Papers, κάτι που θεωρούν πως αποδεικνύει ότι πρέπει να αλλάξει η διαδικασία κατάρτισής της.

Σύμφωνα με την σύνοψη που δημοσιοποίησε το γραφείο Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αρκετοί ευρωβουλευτές αναφέρθηκαν στην σύγκρουση συμφερόντων που διαπιστώνεται για υψηλά ιστάμενους πολιτικούς που αναφέρονται στα Pandora Papers, όπως υπουργούς ή αρχηγούς κρατών, οι οποίοι είναι αυτοί που καλούνται να συζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής.

Οι ευρωβουλευτές καταδίκασαν τις Κυβερνήσεις της ΕΕ, κατηγορώντας τις πως επιτρέπουν φαινόμενα μαζικής φοροδιαφυγής λόγω της ανικανότητας τους να προχωρήσουν σε σωστή μεταρρύθμιση των σχετικών νομοθεσιών.

Ορισμένοι ομιλητές κατέγραψαν πως υπήρξε κάποια πρόοδος στη βελτίωση της νομοθεσίας σε επίπεδο ΕΕ, όμως συμφώνησαν με τους συναδέλφους τους πως οι Κυβερνήσεις των κρατών μελών και η Κομισιόν δεν έχουν προχωρήσει στις κατάλληλες ενέργειες για να κλείσουν «παραθυράκια» τα οποία είναι εδώ και πολύ καιρό γνωστά.

Οι ευρωβουλευτές τόνισαν ακόμα πως θα χρειαστεί ταχέως να υπάρξει διεθνής συμφωνία για την φορολογία των επιχειρήσεων και να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στην Κολομβία: Διευθυντής φυλακής δολοφονήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Eurovision: Η πρόβα του My Number One που ούτε η Έλενα Παπαρίζου δεν είχε δει - Δείτε βίντεο

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού



Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Το ζήτημα της Συρίας και η επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της χώρας, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου για το μεταναστευτικό, το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν υπουργοί και αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Τσεχία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Δανία, την Ιταλία και τη Μάλτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top