Την έκθεση προόδου της Τουρκίας συζήτησαν Μποζκίρ -Πίρι

Την έκθεση προόδου της Τουρκίας συζήτησαν Μποζκίρ -Πίρι

Ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Βολκάν Μποζκίρ συναντήθηκε το Σάββατο με την εισηγήτρια της Έκθεσης Προόδου για την Τουρκία Κάτι Πίρι.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Μποζκίρ στην Κωνσταντινούπολη.

Η ψηφοφορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επί της έκθεσης προόδου της Τουρκίας για το 2014 αναβλήθηκε για την Ολομέλεια του Ιουνίου μετά από σχετική πρόταση της κας. Πίρι.

“Θα αξιολογήσουμε την πρόσφατη κατάσταση σε ό,τι αφορά την έκθεση” δήλωσε ο κ.  Μποζκίρ πριν από τη συνάντηση, προσθέτοντας ότι  "θα μοιραστούμε μαζί της τις απόψεις και τις ανησυχίες μας πάνω σε αυτό θέμα".

Ο κ. Μποζκίρ ευχαρίστησε την κα. Πίρι για τις προσπάθειές της για την έκθεση, λέγοντας πως «ως φίλη της Τουρκίας κατέβαλε σκληρές προσπάθειες (για την έκθεση)."

Η Ολλανδή Ευρωβουλευτής της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, στην ομιλία της, τόνισε τη σημασία της διατήρησης του διαλόγου μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ, σημειώνοντας ότι για το σκοπό αυτό, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Τουρκία, έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με αξιωματούχους της Κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης καθώς επίσης και με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Νέα κινητικότητα στον ορίζοντα - Συγκρατημένη αισιοδοξία στη Λευκωσία - Το μεγάλο ζητούμενο

Κυπριακό: Νέα κινητικότητα στον ορίζοντα - Συγκρατημένη αισιοδοξία στη Λευκωσία - Το μεγάλο ζητούμενο

Νέα κινητικότητα καταγράφεται στο Κυπριακό, με τη Λευκωσία να επιχειρεί να αξιοποιήσει το παράθυρο ευκαιρίας που δημιουργείται μέσα από την ενεργότερη εμπλοκή των Ηνωμένων Εθνών και την προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE