Τατάρ: Τα Βαρώσια θα ανοίξουν σταδιακά για εγκατάσταση

Τατάρ: Τα Βαρώσια θα ανοίξουν σταδιακά για εγκατάσταση

Τα Βαρώσια θα ανοίξουν σταδιακά για εγκατάσταση, δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ, λέγοντας ότι αν δεν υπήρχε πανδημία μέχρι σήμερα θα τα είχαν επισκεφθεί 1 εκατομμύριο άνθρωποι.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους από το ξενοδοχείο του στο Εσκίσεχιρ της Τουρκίας, ο Τ/Κ ηγέτης ισχυρίστηκε ότι τα Βαρώσια, τα οποία είχαν κλείσει από 1974, ανήκουν εξ ολοκλήρου σε τουρκικά ιδρύματα. Πρόσθεσε ότι τώρα άνοιξε η πόλη, η οποία “βρίσκεται εντός των συνόρων της τδβκ”.

“Έχουμε μια επιτροπή που ονομάζεται Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας. Θέλουμε όποιος έχει περιουσία να υποβάλει αίτηση και να επιστρέψει. Συνεχίζουμε τη διαδικασία αυτή τη στιγμή. Περισσότεροι από 230 χιλιάδες άνθρωποι έχουν επισκεφθεί την περιοχή των Βαρωσίων μέχρι σήμερα παρά την πανδημία. Αν δεν υπήρχε πανδημία, ο αριθμός των επισκεπτών θα έφτανε το ένα εκατομμύριο. Όταν φτάσουμε στις παλιές μέρες με τον τουρισμό και τους φοιτητές, οι επισκέψεις στα Βαρώσια θα αυξηθούν. Τα Βαρώσια θα έχουν περισσότερη αξία. Αυτή η όμορφη παραλία και και πάρκα εκεί θα ζωντανέψουν. Στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, θα ανοίξουν σταδιακά για εγκατάσταση”, υποστήριξε περαιτέρω.

Ερωτηθείς για το "προεδρικό μέγαρο" που σχεδιάζεται, ο Τατάρ είπε ότι τόσο το "προεδρικό" όσο και το "κοινοβούλιο", θα χτιστούν με τρόπο που να ταιριάζει σε αυτό το "κράτος”. Σε μια έκταση 450 εκταρίων, 50 στρέμματα προορίζονται για κτίρια και 400 χιλιάδες στρέμματα προορίζονται για πάρκα. "Σύμφωνα με τα λόγια του Προέδρου μας (Ερντογάν), θα θεωρηθεί ως Εθνικό Πάρκο”, είπε, τέλος, ο Ερσίν Τατάρ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE