ΔΙΕΘΝΗ

Απλοποιούνται από σήμερα τα ταξίδια προς Αγγλία για τους πλήρως εμβολιασμένους

Απλοποιούνται από σήμερα τα ταξίδια προς Αγγλία για τους πλήρως εμβολιασμένους

Παύει να ισχύει από σήμερα το σύστημα «φωτεινού σηματοδότη» για τα ταξίδια προς την Αγγλία, ενώ αλλάζει και το καθεστώς των διαγνωστικών τεστ για κορωνοϊό για τους πλήρως εμβολιασμένους επισκέπτες.


Η πράσινη και η πορτοκαλί κατηγορία χωρών ανάλογα με την επικινδυνότητά τους αναφορικά με τον κορωνοϊό καταργούνται και απομένει πλέον μόνο μία κόκκινη λίστα χωρών. 

Οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες προς την Αγγλία δε χρειάζεται πλέον να υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ πριν από την πτήση αναχώρησης. Διατηρείται η υποχρέωση για συμπλήρωση φόρμας εντοπισμού επιβάτη (PLF) και διενέργειας μοριακού τεστ PCR τη δεύτερη ημέρα από την άφιξη, ωστόσο από τα τέλη Οκτωβρίου, σε ημερομηνία που θα προσδιοριστεί σύντομα, αυτό το ακριβό τεστ PCR θα αντικατασταθεί από ένα φθηνότερο γρήγορο τεστ (rapid) πλευρικής ροής.

Οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες θα εξακολουθήσουν να έχουν την υποχρέωση τεστ πριν από το ταξίδι στην Αγγλία και μοριακού τεστ τη δεύτερη και την όγδοη ημέρα από την άφιξη, καθώς και την υποχρέωση απομόνωσης για δέκα ημέρες, ανεξάρτητα από ποια χώρα προέρχονται.

Για τους ταξιδιώτες από «κόκκινες» χώρες, που δεν μπορούν παρά να είναι Βρετανοί υπήκοοι ή μόνιμοι κάτοικοι, διατηρείται η υποχρέωση καραντίνας 11 ημερών σε προεπιλεγμένο από την κυβέρνηση ξενοδοχείο έναντι κόστους 2.285 λιρών που επωμίζεται ο ταξιδιώτης.

Οι αλλαγές για την ώρα θα ισχύουν μόνο για την Αγγλία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top