ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινή ανακοίνωση ε/κ και τ/κ φορέων που συμμετείχαν στην πορεία για λύση και επανένωση

Κοινή ανακοίνωση ε/κ και τ/κ φορέων που συμμετείχαν στην πορεία για λύση και επανένωση

Κοινή ανακοίνωσή εξέδωσαν δεκάδες ελληνοκυπριακοί και τουρκοκυπριακοί φορείς, που συμμετείχαν την Κυριακή στην πορεία για λύση και επανένωση που διοργάνωσε το ΑΚΕΛ στη Δερύνεια.
 

Η κοινή ανακοίνωση εκδόθηκε με πρωτοβουλία της Δικοινοτικής Πρωτοβουλίας «Ενωμένη Κύπρος» και σε αυτήν αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως "είναι κοινή η απόφαση των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, στην Κύπρο, καθώς και στο εξωτερικό, να κινητοποιηθούν και με αποφασιστικότητα να υπερβούν την αρνητική ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί από την σημερινή ηγεσία και στις δύο πλευρές για να απαιτήσουν άμεσα και συγκεκριμένα θετικά βήματα για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων πάνω στη συμφωνημένη βάση για επανένωση".
 
Επίσης οι οργανώσεις αναφέρουν πως "συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τον Γ.Γ. του ΟΗΕ να κάνει ότι είναι δυνατό για την επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας με βάση των συγκλίσεων που επιτεύχθηκαν μέχρι το τέλος της Διάσκεψης για την Κύπρο στο Κραν Μοντάνα και το πλαίσιο 6 σημείων που προτάθηκε τότε".

Εξάλλου, ως ουσιώδη βήματα για τη βελτίωση του κλίματος των διαπραγματεύσεων οι φορείς ζητούν: "άμεσο μορατόριουμ σε όλες τις ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο που τείνουν να επιδεινώσουν την επικρατούσα ασταθή κατάσταση στην περιοχή θέτοντας τέλος στη στρατιωτικοποίηση από όλα τα μέρη, τη λήψη πρακτικών μέτρων για την εφαρμογή των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Αμμόχωστο, συμπεριλαμβανομένης της πρότασης για μια δικοινοτική τεχνική επιτροπή εμπειρογνωμόνων και εκπροσώπων για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη των κλειστών περιοχών της Αμμοχώστου με σκοπό την επιστροφή της στους πριν το 1974 κατοίκους της υπό την προσωρινή διοίκηση του ΟΗΕ και τη διευκόλυνση των επαφών μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων σε διάφορα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένων της διακίνησης μέσω των οδοφραγμάτων και της δικοινοτικής συνεργασίας σε σχέση με τις προκλήσεις που προκαλεί η πανδημία".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top