ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν αλλάζει τη στάση του ο Σιζόπουλος - «Θα γίνουν κανονικά οι εκλογές γιατί η νομοθεσία καλύπτει απόλυτα την ΕΔΕΚ»

Δεν αλλάζει τη στάση του ο Σιζόπουλος - «Θα γίνουν κανονικά οι εκλογές γιατί η νομοθεσία καλύπτει απόλυτα την ΕΔΕΚ»

Η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει τον αγώνα για προάσπιση της κρατικής υπόστασης και της ανεξαρτησία της πατρίδας, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, μετά την στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 
Συγκεκριμένα, ο κ. Σιζόπουλος διαβεβαίωσε τις ένοπλες δυνάμεις και τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι «από την πλευρά της ΕΔΕΚ, τιμώντας τη μνήμη όσων αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για να ιδρυθεί, να εδραιωθεί και να συνεχίσει να υπάρχει Κυπριακή Δημοκρατία, θα συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα για να προασπίσουμε την κρατική υπόσταση και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας».
 
Είπε ακόμη ότι «την ίδια στιγμή θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ενισχύσουμε τις ένοπλες δυνάμεις για να μπορούν να αναβαθμίσουν την επιχειρησιακή τους ικανότητα, για να μπορούν έτσι αμυντικά να αντεπεξέλθουν μέσα σε δύσκολες συνθήκες οι οποίες προκαλούνται από τις ασύμμετρες απειλές της κατοχικής δύναμης και του κατοχικού καθεστώτος».
 
«Είμαστε σίγουροι ότι με ενότητα, με αναβαθμισμένο ηθικό, μπορούμε να αντεπεξέλθουμε, ακόμη μια φορά, στις δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί», πρόσθεσε.
 
Τέλος, ο κ. Σιζόπουλος συνεχάρη την ηγεσία, τα στελέχη και τους οπλίτες της Εθνικής Φρουράς για την εξαιρετική εμφάνιση τους, όπως είπε, «στη σημερινή παρέλαση με την ευκαιρία της επετείου ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας».
 
Κυπριακό

Κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση στο Κυπριακό, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι «η κατάσταση είναι απογοητευτική», προσθέτοντας ότι για ακόμη μια φορά, αυτό που η ΕΔΕΚ θέλει να σημειώσει και το μήνυμα που στέλνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το οποίο θα το μεταφέρουμε και αύριο στη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, είναι ότι πρέπει να αποφύγουμε τις παγίδες».
 
«Κυρίως δεν πρέπει το Κυπριακό, από ένα θέμα εισβολής, συνεχιζόμενης κατοχής και εθνοκάθαρσης, με δική μας συμβολή να το μετατρέψουμε είτε σε θέμα διακοινοτικής διευθέτησης είτε πολύ χειρότερα σε ένα ζήτημα για οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης, κάτι το οποίο στο παρελθόν αποδείχθηκε άκρως αρνητικό και επικίνδυνο», πρόσθεσε.
 
Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ακόμη πως «θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τα πολιτικά και τα διαπραγματευτικά όπλα τα οποία διαθέτουμε για να μπορέσουμε να επαναφέρουμε το Κυπριακό στη σωστή του βάση και να διεκδικήσουμε ακριβώς η επίλυση να περιλαμβάνει ένα κράτος, ένα λαό με πλήρη κατοχύρωση του ευρωπαϊκού κεκτημένου, χωρίς παρεκκλίσεις, σε ολόκληρη την κυπριακή επικράτεια, αλλά ταυτόχρονα με πλήρη κατοχύρωση των πολιτικών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από εθνοτική ή θρησκευτική προέλευση».
 
Ανέφερε επίσης ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε ούτε τον γεωγραφικό ούτε τον θρησκευτικό διαχωρισμό του λαού μας».
 
Εκλογικές διαδικασίες ΕΔΕΚ

Κληθείς να σχολιάσει αποφάσεις δικαστηρίου για μη διεξαγωγή εκλογικών διαδικασιών στην ΕΔΕΚ, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι «θα γίνουν κανονικά οι εκλογές γιατί η νομοθεσία καλύπτει απόλυτα την ΕΔΕΚ».
 
Από εκεί και πέρα, συνέχισε, «τα νομικά ζητήματα θα τα χειριστούν οι νομικοί σύμβουλοι του κόμματος».
 
«Εμείς στηριζόμαστε σήμερα στην πολιτική διάσταση των ζητημάτων», πρόσθεσε.
 
Ανέφερε επίσης ότι «ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται όλοι αυτοί οι οποίοι σήμερα βυσσοδομούν εναντίον του κόμματος είναι για να εξυπηρετήσουν προσωπικά και αλλότρια συμφέροντα και όχι το καλώς νοούμενο συμφέρον της ΕΔΕΚ ειδικά σε μια δύσκολη για την πατρίδα μας περίοδο».
 
Ερωτηθείς πως θα αντιμετωπίσει την εσωκομματική αντιπολίτευση, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι «με δημοκρατικές διαδικασίες και με την ετυμηγορία των μελών του κόμματος, όπως την αντιμετωπίσαμε πολλές φορές στο παρελθόν».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top