ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργός Άμυνας: Μήνυμα σταθερότητας και ειρήνης με βάση το διεθνές δίκαιο στέλνει η Κύπρος

Υπουργός Άμυνας: Μήνυμα σταθερότητας και ειρήνης με βάση το διεθνές δίκαιο στέλνει η Κύπρος

Μήνυμα σταθερότητας και ειρήνης, με βάση το διεθνές δίκαιο στέλνει η Κύπρος, ως μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, με εξαιρετικές σχέσεις με τα όμορα κράτη και στιβαρές αμυντικές συνεργασίες εντός και εκτός ΕΕ, τόνισε ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, μιλώντας μετά τη στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον χαιρετισμό της οποίας δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

 
«Γιορτάζουμε σήμερα την 61η επέτειο της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και τιμούμε όσους αγωνίστηκαν και θυσίασαν τη ζωή τους για την προάσπιση της ελευθερίας και της δημοκρατίας», ανέφερε ο κ. Πετρίδης, τονίζοντας ότι «η πληγή από την κατοχική δύναμη είναι ακόμη ανοικτή, ο εισβολέας είναι ακόμη στα χώματα μας για να μας θυμίζει ότι ο αγώνας προς τελική δικαίωση συνεχίζεται».
 
Παράλληλα, ο ΥΠΑΜ είπε ότι «η Εθνική Φρουρά βρίσκεται σε πορεία συνεχούς αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού ώστε να φέρει σε πέρας την αποστολή της που δεν είναι άλλη από την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας».
 
Στο σημείο αυτό, ο κ. Πετρίδης χαιρέτισε την πρόσφατη ιστορική, όπως είπε, «αμυντική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας», η οποία «αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την εμπέδωση συνθηκών ειρήνης και ασφάλειας στη Μεσόγειο, αλλά και για τη στρατιωτική αυτονομία της ΕΕ».

Ανέφερε ότι «η παρουσία του φίλου Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου αποδεικνύουν τους διαχρονικούς δεσμούς των δύο χωρών και το κλίμα σύμπνοιας, ενότητας και ομοψυχίας με το οποίο πορευόμαστε».
 
«Τους συγχαίρω για τη συμφωνία με τη Γαλλία, καθώς η αμυντική ενίσχυση της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι πάντοτε καλά νέα για τον Κυπριακό και τον απανταχού Ελληνισμό», υπογράμμισε.
 
Αναφέροντας ότι «για ακόμα μια χρονιά η στρατιωτική παρέλαση διεξήχθη με υψηλό φρόνημα, εργατικότητα και επαγγελματισμό», ο ΥΠΑΜ εξέφρασε την ευαρέσκεια του στον Αρχηγό, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη και στο προσωπικό της Εθνικής Φρουράς, στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά «και σε όλους όσοι καθ’ οιονδήποτε τρόπο συνέβαλαν στην επιτυχία».

Καταλήγοντας, ο κ. Πετρίδης ευχαρίστησε τους Πρέσβεις και τους Ακόλουθους Άμυνας για την εδώ τους παρουσία και ευχήθηκε χρόνια πολλά στην Κυπριακή Δημοκρατία και σε όλους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top