Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου - Γιορτάζει 61 χρόνια ανεξαρτησίας η Κύπρος -ΒΙΝΤΕΟ -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
01.10.2021 - 11:14
Με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στη Λευκωσία κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 61η επέτειο από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων στη παρέλαση επιτρέπεται η παρουσία κοινού, με απαραίτητη προϋπόθεση τη κατοχή safe pass και η χρήση προστατευτικής μάσκας.
Το χαιρετισμό της παρέλασης, που άρχισε στις 11.00, στη λεωφόρο Ιωσήφ Χατζηιωσήφ, στο Στρόβολο, θα δεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, πλαισιωμένος από τον Υπουργό Άμυνας και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουρας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, στην καθιερωμένη παρέλαση θα συμμετάσχουν μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα και πτητικά μέσα της Εθνικής Φρουράς.
Η ελληνική Κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο. Την στρατιωτική παρέλαση θα παρακολουθήσουν επίσης Πρέσβεις και Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών.
Με την ευκαιρία της επετείου κόμματα και οργανώσεις εξέδωσαν ανακοινώσεις διατρανώνοντας την δέσμευσή τους να αγωνιστούν για επανένωση της Κύπρου και επίτευξη λειτουργικής λύσης.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την 81η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ενώ κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του θα συναντηθεί με τον ΓΓ των ΗΕ, με την προσωπική του απεσταλμένη, καθώς και με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων και επικεφαλής Οργανισμών και πολυεθνικών εταιρειών. Θα έχει, επίσης, επαφές με εκπροσώπους της κυπριακής ομογένειας.