Ανησυχία για απουσία επαρκών μέτρων ασφαλείας στα αεροδρόμια, εκφράζει η ΑΣΔΥΚ

Ανησυχία για απουσία επαρκών μέτρων ασφαλείας στα αεροδρόμια, εκφράζει η ΑΣΔΥΚ

Τον προβληματισμό και την ανησυχία της εκφράζει η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ), για την απουσία επαρκών μέτρων ασφαλείας στα αεροδρόμια, όπως αναφέρει.

 
Συγκεκριμένα, σε σημερινή ανακοίνωση η ΑΣΔΥΚ αναφέρει ότι «στον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας έχει παρατηρηθεί ότι, στο χώρο άφιξης επιβατών και παραλαβής ταξιδιωτικών αποσκευών, εισέρχονται επιβάτες, οι οποίοι προηγούμενα είχαν εξέλθει ή ακόμη και επαγγελματίες πάροχοι ιδιωτικών υπηρεσιών μεταφοράς».

Παρόλο που οι έξοδοι επιβατών είναι μονοδρομημένες, σύμφωνα με την συντεχνία, «εντούτοις με μεγάλη ευκολία εισέρχονται στο χώρο πολίτες οι οποίοι αναφέρουν στους επί καθήκοντι Λειτουργούς διάφορες δικαιολογίες όπως, ΄ξέχασα τη βαλίτσα, ήρθα να παραλάβω το παιδί μου, επιστρέφω να βοηθήσω τον φίλο μου, ήρθα να παραλάβω βαλίτσα και να την παραδώσω στον ιδιοκτήτη της΄».
 
Αναφέρει επίσης ότι «προϋπόθεση της διασφάλισης της ασφάλειας των αεροδρομίων είναι η αριθμητικά επαρκής στελέχωση των Υπηρεσιών».
 
«Αναμένουμε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης και τις αρμόδιες Αρχές, που είναι υπεύθυνες για την ασφάλεια των αερολιμένων, ότι θα λειτουργήσουν κατά τρόπο ορθολογικό ώστε να προωθήσουν και να επιλύσουν άμεσα το πρόβλημα του ελλειμματικού ελέγχου που διαπιστώνεται», καταλήγει η ΑΣΔΥΚ.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Videogate: «Δεν προκύπτει ότι το βίντεο αποτελεί υβριδική επίθεση κατά ΚΔ» - Όσα λέει ο Αντώνης Δημητρίου, δικηγόρος της Black Cube

Videogate: «Δεν προκύπτει ότι το βίντεο αποτελεί υβριδική επίθεση κατά ΚΔ» - Όσα λέει ο Αντώνης Δημητρίου, δικηγόρος της Black Cube

Δεν προκύπτει ότι το βίντεο της γνωστής υπόθεσης «Video Gate» αποτελεί υβριδική επίθεση κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο δικηγόρος της εταιρείας Black Cube, Αντώνης Δημητρίου. Όπως σημείωσε, η εταιρεία είχε θέσει εξ αρχής ως προϋπόθεση για να συνδράμει στις έρευνες, να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα του φυσικού ή νομικού προσώπου που την είχε εργοδοτήσει για την παραγωγή του βίντεο.

BEST OF TOTHEMAONLINE