Μνημόνιο Συναντίληψης Κύπρου - Γαλλίας την Τετάρτη για εισαγωγή DELF στην εκπαίδευση

Μνημόνιο Συναντίληψης Κύπρου - Γαλλίας την Τετάρτη για εισαγωγή DELF στην εκπαίδευση

Μνημόνιο Συναντίληψης προγραμματίζεται να υπογραφεί μεταξύ του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομου Προδρόμου και της Πρέσβειρας της Γαλλίας Σαλίνα Γκρενέτ - Καταλάνο για την εισαγωγή του διεθνώς αναγνωρισμένου διπλώματος γαλλικής γλώσσας DELF scolaire στο κυπριακό εκπαιδευτικό σύστημα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου «η εφαρμογή του DELF στα σχολεία αποσκοπεί στην ενίσχυση της ελκυστικότητας των γαλλικών στην Κύπρο».

Αυτή η πιστοποίηση, προστίθεται, θα επιτρέψει στους μαθητές να είναι ενήμεροι και περήφανοι για την πρόοδό τους και να έχουν πρόσβαση σε δυναμική και καινοτόμο διδασκαλία πάντοτε συνυφασμένη με την καθημερινή ζωή τους και ευθυγραμμισμένη με το κοινό ευρωπαϊκό πλαίσιο αναφοράς για τις γλώσσες».

«Η απόκτηση του συγκεκριμένου διπλώματος θα καταστήσει δυνατή την ανάδειξη του επιπέδου των γαλλικών των συγκεκριμένων μαθητών στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία αφού θα αποτελέσει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε πολλά διοικητικά πόστα και εταιρείες», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Σχέδιο δράσης μέχρι το 2030 - Νέα εποχή στις σχέσεις Κύπρου–ΗΑΕ

ΠτΔ: Σχέδιο δράσης μέχρι το 2030 - Νέα εποχή στις σχέσεις Κύπρου–ΗΑΕ

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η συνάντησή του με τον Πρόεδρο των ΗΑΕ Σεϊχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχίαν, σε μια κρίσιμη περίοδο για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.