ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μνημόνιο Συναντίληψης Κύπρου - Γαλλίας την Τετάρτη για εισαγωγή DELF στην εκπαίδευση

Μνημόνιο Συναντίληψης Κύπρου - Γαλλίας την Τετάρτη για εισαγωγή DELF στην εκπαίδευση

Μνημόνιο Συναντίληψης προγραμματίζεται να υπογραφεί μεταξύ του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομου Προδρόμου και της Πρέσβειρας της Γαλλίας Σαλίνα Γκρενέτ - Καταλάνο για την εισαγωγή του διεθνώς αναγνωρισμένου διπλώματος γαλλικής γλώσσας DELF scolaire στο κυπριακό εκπαιδευτικό σύστημα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου «η εφαρμογή του DELF στα σχολεία αποσκοπεί στην ενίσχυση της ελκυστικότητας των γαλλικών στην Κύπρο».

Αυτή η πιστοποίηση, προστίθεται, θα επιτρέψει στους μαθητές να είναι ενήμεροι και περήφανοι για την πρόοδό τους και να έχουν πρόσβαση σε δυναμική και καινοτόμο διδασκαλία πάντοτε συνυφασμένη με την καθημερινή ζωή τους και ευθυγραμμισμένη με το κοινό ευρωπαϊκό πλαίσιο αναφοράς για τις γλώσσες».

«Η απόκτηση του συγκεκριμένου διπλώματος θα καταστήσει δυνατή την ανάδειξη του επιπέδου των γαλλικών των συγκεκριμένων μαθητών στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία αφού θα αποτελέσει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε πολλά διοικητικά πόστα και εταιρείες», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top