ΕΛΛΑΔΑ

Γλυκά Νερά – Δικηγόρος Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: Για ποιους λόγους εστάλη η κάμερα στην Κίνα και πώς προχωράει η υπόθεση

Γλυκά Νερά – Δικηγόρος Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: Για ποιους λόγους εστάλη η κάμερα στην Κίνα και πώς προχωράει η υπόθεση

Τους λόγους που αποφασίστηκε να σταλεί η κάμερα από το σπίτι στα Γλύκα Νερά, στην Κίνα, αποκάλυψε στο Newsbeast ο δικηγόρος, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης ενώ μίλησε και για το αδρανές μάλλον στάδιο όπου βρίσκεται η ανακριτική διαδικασία.

Το τι έχει «δώσει» η κάμερα, αλλά και τι έχει δείξει η έρευνα από το τηλέφωνο και τους τραπεζικούς λογαριασμούς του δολοφόνου της Καρολάϊν, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, είναι όλα σύμφωνα με τον δικηγόρο Αλέξανδρο Παπαιωαννίδη ανοιχτά και κανένα πόρισμα δεν έχει έρθει ακόμα. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, την περασμένη εβδομάδα, η κάμερα…είχε μιλήσει, αλλά απ’ ο, τι φαίνεται τα πράγματα δεν ήταν έτσι ακριβώς.

Σύμφωνα με τον κο Παπαϊωαννίδη λοιπόν και ακριβώς επειδή το ζήτημα της κάμερας είναι το Α και της Ω της υπερασπιστικής γραμμής του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο εισαγγελέας για να προχωρήσει η διαδικασία, η οποία όπως λένε και οι δύο δικηγόροι (και της οικογένειας του Μπάμπη αλλά και της Καρολαϊν), χαρακτηρίζεται από μεγάλη στασιμότητα, ζήτησε η κάμερα να σταλεί στην Κίνα, στην μητρική κατασκευαστική εταιρεία.


Κατά τον κο Παπαγιαννίδη, εκεί θα εξεταστούν επιστάμενα οι προδιαγραφές και το καταγραφικό σύστημα της κάμερας. Ο λόγος που θα σταλεί εκεί η κάμερα είναι διπλός: η απάντηση θα έρθει από τον καθ ‘ύλη αρμόδιο και θα μπορεί να λειτουργήσει συνεπικουρικά στα αποτελέσματα που θα έρθουν από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, η οποία εξετάζει την κάμερα αλλά ακόμα δεν έχει δώσει το πόρισμα της. Σύμφωνα με τον κο Παπαϊωαννίδη, είναι συνηθισμένο και εντός πλαισίου οι απαντήσεις να μη δίνονται άμεσα από την ΔΕΕ, η οποία χρειάζεται το χρόνο της για να δίνει αποτελέσματα σε τέτοιο είδους έρευνες.

Η αποστολή της κάμερας στην Κίνα έγινε λοιπόν και σε μια προσπάθεια να προχωρήσει η για την ώρα αδρανής διαδικασία της ανάκρισης και εξέτασης όλων των στοιχείων.

Σημειώνεται ότι η υπερασπιστική γραμμή του Μπάμπη θα χτιστεί σε πάρα πολύ σημαντικό βαθμό στο ζήτημα της κάμερας. Όπως λέει στο Newsbeast ο κος Παπαιωαννίδης: «Το πότε αφαιρέθηκε η κάμερα είναι για εμάς ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο γιατί το αποτέλεσμα συνδέεται στενά με το κίνητρο του πελάτη μου. Αν φανεί ότι η κάμερα αφαιρέθηκε πριν το έγκλημα, αυτό θα συνδεθεί με προμελέτη ενώ αν αφαιρέθηκε μετά, θα μπει ο παράγοντας του βρασμού ψυχής».

Γλυκά Νερά: Οι εξελίξεις με την επιμέλεια της μικρής Λυδίας
Κατά τον κο Παπαϊωναννίδη η ανακριτική διαδικασία είναι αυτή τη στιγμή μάλλον κολημμένη και κινείται αργά, χωρίς να προχωρούν οι καταθέσεις και χωρίς να γνωρίζει ακόμα κανείς αν θα υπάρξουν συμπληρωματικές καταθέσεις. Ίσως και με αυτό το σκεπτικό να αποφασίστηκε να σταλεί η καμέρα στην Κίνα, για να έρθει ένα πρώτο αποτέλεσμα από αυτή την κατεύθυνση.

Όπως μας έχει ξανατονίσει ο κος Παπαϊωαννίδης, το μόνο που έχει δρομολογηθεί για την ώρα είναι η ορισμένη για τις 7 Οκτωβρίου δικάσιμος για την οριστική επιμέλεια της μικρής Λυδίας. Εκεί, τόσο ο Θανάσης Χαρμάνης, συνήγορος της οικογένειας της Καρολάιν, όσο και ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης θεωρούν ούτε λίγο, ούτε πολύ το θέμα λήξαν, εκτιμώντας ότι η επιμέλεια θα δοθεί στους γονείς της Καρολάϊν. «Δεν θα ζητήσει κάτι ο πελάτης μου, επιθυμεί η κατάσταση της επιμέλειας να παραμείνει ως έχει» σημείωσε ο συνήγορος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top