ΠΑΡΑ-THEMA

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Πόσο φταίνε τελικά οι ανεμβολίαστοι; - Μήπως κάνει λάθη και η Κυβέρνηση;

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Πόσο φταίνε τελικά οι ανεμβολίαστοι; - Μήπως κάνει λάθη και η Κυβέρνηση;

Η στρατηγική της Κυβέρνησης, του Υπουργείου Υγείας αλλά και της συμβουλευτικής επιστημονικής επιτροπής καταρτίστηκε με γνώμονα τον εμβολιασμό και κατ’επέκταση με την προσπάθεια για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη. 

Του Ανδρέα Κόκκινου

Είτε ηθελημένα είτε όχι, έχει δημιουργηθεί η εντύπωση πως η τακτική που ακολουθείται μέχρι στιγμής έχει προάγει τον διαχωρισμό, με το χάσμα μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων να μεγαλώνει σε όλα τα επίπεδα αλλά και τις αντιπαραθέσεις μεταξύ των δύο ‘στρατοπέδων’ να αυξάνονται. 

Κατά την προσωπική μου άποψη υπάρχει ένα κενό σε ότι αφορά το επικοινωνιακό κομμάτι αφού τα πλάνα και οι εξαγγελίες που θα έπειθαν τους όποιους δύσπιστους να εμβολιαστούν ενδεχομένως να έχουν δημιουργήσει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Κατ’αρχάς θεωρώ πως υπάρχει αυξημένη ροή δηλώσεων από διάφορους εμπλεκόμενους, οι οποίοι μάλιστα δεν ακολουθούν μια κοινή γραμμή. 

Η μεγάλη συχνότητα με την οποία προβαίνουν σε δηλώσεις στα κανάλια, ραδιόφωνα και ιστοσελίδες μπορεί να γίνεται φυσικά με τις καλύτερες των προθέσεων -στοχεύοντας φυσικά στην καλύτερη δυνατή ενημέρωση- όμως κατά καιρούς έχουν υποπέσει σε διάφορα ολισθήματα που χρησιμοποιούνται στη συνέχεια από όσους εναντιώνονται (τρανό παράδειγμα τα 15’ λεπτά του Κωστρίκη σε υπεραγορά). 

Επίσης η άκρατη παροχή κινήτρων και αντι-κινήτρων δύναται να επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Η επικοινωνιακή στρατηγική αντί να επικεντρώνεται στο να εξηγήσει ευθαρσώς τα θετικά και αρνητικά που επιφέρει ο εμβολιασμός, επεξηγώντας  με πολύ απλά λόγια, μακριά από επιστημονικούς όρους ποιος είναι ακριβώς ο στόχος και ο σκοπός. Αντ’αυτού στα μάτια όσων ήδη αμφισβητούν την επιστήμη -δε θα μπούμε σε λεπτομέρειες και θ’αποφύγουμε χαρακτηρισμούς και ταμπέλες- μοιάζει περισσότερο σαν εξαγορά και δωροδοκία. 

Γιατί αφού το εμβόλιο είναι για το καλό μου, μου δίνουν και δώρο μια τηλεόραση για να το βάλω;’. Δηλώνω ανοιχτά πως είμαι πλήρως εμβολιασμένος και δεν αμφισβητώ την επιστήμη ούτε δικαιολογώ ακραίες συμπεριφορές και αντιδράσεις. Απλά υπερτονίζω πως σε όλο αυτό θα πρέπει να επικρατήσει η ενότητα και η σύμπνοια για να βγούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα από αυτό το τέλμα, παίρνοντας πίσω τις ζωές μας. 

Ο διχασμός και οι αντιπαραθέσεις δεν καθυστερούν μόνο την επιστροφή στην κανονικότητα, ούτε απλά διαχωρίζουν τους πολίτες. Στοιχίζει ανθρώπινες ζωές. Οι αριθμοί που ακούμε καθημερινά δεν είναι ψυχρά νούμερα σε χαρτιά στατιστικής, αλλά άνθρωποι που αφήνουν πίσω συγγενείς, φίλους, εγγόνια, παιδιά. Βυθίζουν ολόκληρες οικογένειες στο πένθος. Σε όλες τις κρίσεις -πάσης φύσεως- που έχει αντιμετωπίσει η χώρα μας στο παρελθόν και βγήκε νικήτρια, κοινός παρονομαστής ήταν η ενότητα. 

Το ίδιο κάντε και τώρα…

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top