ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρίχνουν πυρά ο ένας στον άλλο στην ΕΔΕΚ - «Κλίμα εκφοβισμού» αναφέρει το Κ.Σ

Ρίχνουν πυρά ο ένας στον άλλο στην ΕΔΕΚ - «Κλίμα εκφοβισμού» αναφέρει το Κ.Σ

Σε ανακοίνωση προέβη το Κ.Σ ΕΔΕΚ ως απάντηση σε νωρίτερη ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λεύκιος Δοράτης, αναφέροντας ότι υπάρχει κλίμα εκφοβισμού και τα όσα ο ίδιος ανάφερε σε επιστολή του δεν ισχύουν. 

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Είναι με λύπη που ενημερωθήκαμε από τον ηλεκτρονικό Τύπο ότι Ανακοίνωση Τύπου την οποία υπογράφει η Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού αναφέρεται σε δήθεν παράνομη μεθόδευση του αυριανού εκλογικού αποτελέσματος.

Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ σημειώνει τα εξής:

Αυθαίρετα και χωρίς καμία διαβούλευση με τα μέλη της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού, ο νυν Πρόεδρός της συναγωνιστής Λεύκιος Δοράτης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δεν υπογράφει ο ίδιος ο οποίος είναι και ο μόνος συντάκτης της, αλλά ως Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού. Προς απόδειξη τούτου οι διαμαρτυρίες μελών της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού για το περιεχόμενό της για το οποίο δεν ήταν ενήμεροι, καθώς και για το γεγονός ότι η τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής έγινε στις 7 Σεπτεμβρίου και όχι σήμερα ώστε να ληφθεί τέτοια απόφαση.

Το μητρώο μελών είναι ευθύνη της Επιτροπής Διαπιστευτηρίων και ανοίγεται ενώπιον όλων πριν από την εκλογική αναμέτρηση ώστε να μην υπάρχουν αλλοιώσεις.

Οι απειλές που εκτοξεύει ο συναγωνιστής Λ. Δοράτης περί κακουργήματος αποτελούν δημόσια απόδειξη του κλίματος εκφοβισμού που κάποιοι δημιουργούν προσπαθώντας να προκαταλάβουν το αποτέλεσμα. Εάν αυτό δεν τους ικανοποιήσει προφανώς θα ακολουθήσουν σχετικές καταγγελίες και ψευδείς δηλώσεις όπως είδαμε και στην περίπτωση της Συνδιάσκεψης Πάφου. Εάν τους ικανοποιήσει δεν θα πράξουν τίποτα. Τους αφήνουμε στην κρίση του κόσμου.

Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ θα συνεχίσει να πορεύεται προς την εκλογική διαδικασία στην βάση όσων προνοεί το καταστατικό του κόμματος και η ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 30 Ιουνίου 2021.

Δελτίο Τύπου που απέστειλε νωρίτερα ο κ. Λεύκιος Δοράτης και στο οποίο αναφέρεται η πιο πάνω ανακοίνωση: 

Προβαίνουμε σήμερα σε δημόσια καταγγελία παράνομης μεθόδευσης αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος της αυριανής Συνδιάσκεψης της Λεμεσού για εκλογή της νέας Επαρχιακής Επιτροπής του Κ.Σ. ΕΔΕΚ.

Ως Επαρχιακή Επιτροπή ζητήσαμε να λάβουμε το Μητρώο Μελών του Κινήματος με το οποίο θα διεξαχθεί η αυριανή εκλογική αναμέτρηση αλλά λόγω των μεθοδεύσεων κάποιων, δεν μάς το έχουν παραδώσει.

Έχουμε μαρτυρίες ότι ζητήθηκε από τα έμμισθα στελέχη και άλλους να εγγράψουν όσους περισσότερους μπορούσαν στο Μητρώο Μελών του Κόμματος και να τους φέρουν αύριο να ψηφίσουν, χωρίς αυτά τα άτομα να εγκριθούν από την Επαρχιακή Επιτροπή ή οποιοδήποτε άλλο θεσμικό Όργανο του Κινήματος.

Ενημερώνουμε τον κάθε ενδιαφερόμενο ότι έχουμε λάβει νομική συμβουλή για το σοβαρό αυτό θέμα και μάς έχει λεχθεί ότι, όσοι συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία ελέγχονται ποινικά ως συνένοχοι προς διάπραξη κακουργήματος.

Ως εκ τούτου, προειδοποιούμε ότι σε περίπτωση που αυτά τα άτομα προσέλθουν να ψηφίσουν για να αλλοιωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα, θα καταγγελθούν ονομαστικά μαζί με όσους συνωμότησαν στη διάπραξη αυτού του κακουργήματος από όσους έχουν νόμιμο συμφέρον, δηλαδή υποψηφίους της αυριανής εκλογής.

Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού Κ.Σ. ΕΔΕΚ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top