ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεσπά ο Πυρίλλης εναντίον του Γενικού Ελεγκτή: «Θέλει να εξυπηρετήσει κάποιους που τον έβαλαν στη θέση που κατέχει»

Ξεσπά ο Πυρίλλης εναντίον του Γενικού Ελεγκτή: «Θέλει να εξυπηρετήσει κάποιους που τον έβαλαν στη θέση που κατέχει»

Για καταφανή προσπάθεια αυτού που συνέταξε την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας «να σπιλώσει και να συκοφαντήσει», έκανε το Σάββατο λόγο ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, Θεόδωρος Πυρίλλης, ενώ μεταξύ άλλων, ανέφερε πως ένας από τους λόγους που θέλουν να πληγεί ο Δήμος Παραλιμνίου και ο Δήμαρχος του, είναι η θέση που έχει αναφορικά με τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Αναφερόμενος στον Γενικό Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο κ. Πυρίλλης είπε εξάλλου πως με την έκθεσή του για το Δήμο του 2014 -2015, «ίσως να θέλει να εξυπηρετήσει κάποιους που τον έβαλαν στη θέση που κατέχει» ενώ σημείωσε πως «μαθήματα διαφάνειας δεν δεχόμαστε από κανένα».

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που παρέθεσε το πρωί του Σαββάτου, στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου, ο κ. Πυρίλλης απάντησε σε όσα αναφέρονται στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας Οδυσσέα Μιχαηλίδη αναφορικά με τα πεπραγμένα στον Δήμο, αλλά και προσωπικά στον ίδιο.

Ο κ. Πυρίλλης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και είπε πως ο Γενικός Ελεγκτής έπρεπε να κάνει αυτεπάγγελτη έρευνα και να πάει στη Βουλή με το αποτέλεσμα της. «Αν ήμουν Γενικός Ελεγκτής και θα ήθελα ο τόπος να πάει μπροστά, δεν μπορούσε να εξασφαλίσει το Νομοσχέδιο και να πει ότι αυτά τα πράγματα που πάτε να κάνετε, δεν είναι μεταρρύθμιση αλλά μεταρρύθμιση κομματικών συμφερόντων και καρεκλών και δεν είναι μεταρρύθμιση προς όφελος του δημότη;» διερωτήθηκε.

Είπε ακόμα ότι δεν κάλεσαν στη Βουλή τον Γενικό Ελεγκτή γιατί «κάποιοι δεν τον θέλουν μέσα στα πόδια τους» ενώ διερωτήθηκε «γιατί δεν πάει ο ίδιος στο Σώμα;». Συνέχισε, λέγοντας, ότι αυτό έγινε «ίσως επειδή ο ίδιος θέλει να εξυπηρετήσει κάποιους που τον έβαλαν στη θέση που είναι σήμερα, όποιοι και να είναι, που εγώ δεν τους ξέρω. Επειδή θέλει να εξυπηρετήσει κάποιους άλλους πολιτικούς γιατί μελλοντικά, είτε το 2023, είτε το 2028 μπορεί ο ίδιος να έχει άλλες βλέψεις».

Εξέφρασε επίσης την άποψη πως «ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, που είναι έντιμος άνθρωπος από τη μια, από την άλλη, επιλέγει». «Για στήριξη του ο Γενικός Ελεγκτής έχει δημιουργήσει μια ομάδα στα ΜΚΔ» ανέφερε και πρόσθεσε ότι καταντήσαμε «στο fake news και στον φασισμό των ΜΚΔ και ποιος θα δείξει παραπάνω; Δυστυχώς κατά την άποψη μου ο Γενικός Ελεγκτής αναμείχθηκε στα πολιτικά» είπε, ενώ πρόσθεσε πως ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης «στοχοποιεί κάποιους για να ανοίξει δρόμο σε κάποιους άλλους» και σημείωσε ότι «εγώ τα λέω αυτά γιατί δεν φοβάμαι τίποτε, είμαι καθαρός σαν το χιόνι».

Κάλεσε μάλιστα τους δημοσιογράφους να δουν «πως εξελίχθηκαν κάποια στελέχη ορισμένων κομμάτων. Θα δείτε ότι υπήρχαν συγκεκριμένοι κύκλοι που κατά καιρούς ήταν στοχοποιημένοι από τον Γενικό Ελεγκτή για να τους κόψουν το μέλλον στον συγκεκριμένο χώρο, είτε ήταν στο ΑΚΕΛ, στον ΔΗΣΥ ή οπουδήποτε αλλού». «Ας κρίνει ο καθένας με τις πολιτικές εξελίξεις που υπάρχουν σε κάθε κομματικό χώρο, τι συμβαίνει» πρόσθεσε.

Σημείωσε πως η έκθεση στάλθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 15 Σεπτεμβρίου 2021 και δόθηκε στη δημοσιότητα στις 22 του μήνα και πρόσθεσε πως όταν αυτή εκδόθηκε (15/9) κανένας δεν γνώριζε αν θα είχαμε ή όχι Δημοτικές εκλογές τον Δεκέμβριο ή όχι. «Κάποιοι άφησαν να έρθει ο Σεπτέμβρης του ‘21 για να μπορεί με τον τρόπο που γράφεται η έκθεση, να είναι πρώτο θέμα και να καθορίσει αποτελέσματα και επηρεασμούς της κοινής γνώμης σε σχέση με την προεκλογική περίοδο» ανέφερε.

Αυτοί είναι οι λόγοι κατ’ εμένα, συνέχισε «που η έκθεση αυτή δόθηκε στη δημοσιότητα τώρα. Το ότι υπάρχει γενικότερα μια πολεμική προσπάθεια καθήλωσης του Δήμου Παραλιμνίου στην ελεύθερη επαρχία από όλη την κυβερνητική μηχανή και μια προσπάθεια απόκρυψης και αναβάθμισης κάποιων άλλων Δήμων, είναι κάτι που είναι εμφανές και το γνωρίζουν όλοι οι Λειτουργοί στα Υπουργεία Εσωτερικών, Συγκοινωνιών και Οικονομικών» είπε.

Πρόσθεσε πως «ένας άλλος λόγος που θέλουν να πληγεί ο Δήμος Παραλιμνίου και ο Δήμαρχος του, είναι για τη θέση που έχει αναφορικά με την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι προς το συμφέρον των άλλων επαρχιών να είναι τριχοτομημένη η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και όχι ενωμένη» είπε και σημείωσε πως «είναι σε πολύ ψηλά δώματα που παίζονται διάφορα σενάρια. Επίσης κάποιοι άλλοι θέλουν να αποφασίζουν για μας».

Αφού εξέφρασε την εκτίμηση ότι «είναι θέμα μεταχείρισης Κρατικού Προϋπολογισμού και κονδυλίων» σημείωσε πως σε άλλες επαρχίες «έχουν αποπερατωθεί, εκτελούνται ή προσφοροδοτούνται περισσότερα έργα απ’ ότι στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Κανένας πολίτης της επαρχίας Αμμοχώστου δεν αμφισβητεί ότι αυτή είναι παραμελημένη. Κάποιοι αυτή τη στιγμή θέλουν να τριχοτομήσουν την επαρχία».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Παραλιμνίου «η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή δεν επιδέχεται συζήτησης από κανένα θεσμικό όργανο για την ορθότητα της» και εξήγησε πως «ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί αυτή μπορεί να αμφισβητηθεί είναι μέσω δημόσιας συζήτησης και διαφάνειας. Γι’ αυτό ζήτησα να γίνει δημόσια συζήτηση με τον Γενικό Ελεγκτή, γιατί αρκετά πράγματα που αναφέρονται στην έκθεση ήταν εν γνώση του, αλλά δεν τα ανέφερε» είπε.

Ταυτόχρονα κάλεσε τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη «να ψάξει σε άλλους Δήμους και επαρχίες για να δούμε τα Σόδομα και Γόμορρα που γίνονται». «Μαθήματα διαφάνειας δεν δεχόμαστε από κανένα» είπε ενώ αναφερόμενος στο θέμα της προσωπικής περιουσίας του, ο Δήμαρχος σημείωσε πως «έχω αρκετή περιουσία που ούτε την έφερα ούτε την βρήκα εντελώς τυχαία. Είναι κληρονομιά που έγινε με δουλειά, πλήρως φορολογημένη και εάν κάποιοι θέλουν να μου την στερήσουν δεν θα το επιτρέψω».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο «είναι καταφανής η προσπάθεια του συντάξαντος την έκθεση να σπιλώσει και να συκοφαντήσει, μέσω απόκρυψης στοιχείων και διαστρέβλωσης, που για να τα διαψεύσεις πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας και το μόνο που απομένει είναι να τον καλέσεις σε δημόσιο διάλογο. Αμφισβητώ όλη την έκθεση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη που αφορά στο άτομο μου» είπε και τον κάλεσε «να τοποθετηθεί ευθαρσώς σε θέματα που αφορούν τον ίδιο προσωπικά». «Τα έσοδα σήμερα που έχω ως Δήμαρχος είναι περισσότερα από αυτά που είχα πριν εκλεγώ στο αξίωμα» είπε.

Ο Θεόδωρος Πυρίλλης στις δηλώσεις του, φανερά συγκινημένος, αναφέρθηκε και σε βομβιστική επίθεση εναντίον της οικίας του στις 02.20 τα ξημερώματα της 5ης Σεπτεμβρίου 2018 και σημείωσε πως «εάν ο γιος μου πήγαινε σπίτι δέκα λεπτά αργότερα δεν θα ζούσε. Βρέθηκαν αρκετά στοιχεία από την αστυνομία αλλά αυτή είναι η μόνη υπόθεση εναντίον πολιτικού που δεν εξιχνιάστηκε».

Για τις ενέργειες που έγιναν στο παραλιακό μέτωπο είπε ότι «όλες οι ενέργειες που έγιναν ήταν νόμιμες». «Πήραμε νόμιμη γνωμάτευση από ιδιώτες νομικούς, που μας έδινε το δικαίωμα να προβούμε στις συγκεκριμένες ενέργειες, που στάλθηκε στον Γενικό Ελεγκτή και σε όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες του κράτους» είπε και πρόσθεσε ότι «υπάρχει στο Παραλίμνι ένα παραλιακό μέτωπο μήκους 17 χιλιομέτρων στο οποίο μπορεί να περπατήσει ο οποιοσδήποτε από τη γραμμή αντιπαράταξης μέχρι τον Κόννο».

Ανέφερε επίσης πως κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του παραλιακού μετώπου «πλήγηκαν πολλά συμφέροντα ξενοδόχων και πολλών επωνύμων που έστελναν επιστολές ζητώντας εξυπηρετήσεις, που δεν λύγισαν τον Δήμαρχο ή το Δημοτικό Συμβούλιο Παραλιμνίου. Εμείς υπηρετήσαμε τον τόπο μας και αν υπάρχει κάτι μεμπτό στις ενέργειες που έγιναν, υπάρχουν τα δικαστήρια» είπε.

Αναφερόμενος σε άλλο σημείο της έκθεσης ο κ. Πυρίλλης είπε πως «επί εποχής μου δεν επέτρεψα σε κανένα να χτίσει οτιδήποτε σε χώρο πρασίνου ή να ανεγείρει περισσότερες κατοικίες ή άλλα υποστατικά που δεν έπρεπε να ανεγερθούν. Είμαστε περήφανοι για το έργο που επιτελέσαμε και επιτελούμε στο Παραλίμνι, με τα όποια προβλήματα υπάρχουν». «Αν έχουμε κάνει κάποια λάθη, είμαστε έτοιμοι να τα διορθώσουμε» είπε σημειώνοντας πως «ουδείς αλάνθαστος».

Σε άλλη ερώτηση ο κ. Πυρίλλης απάντησε πως η λέξη «πρόστυχη» που χρησιμοποίησε για να χαρακτηρίσει την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή «έχει να κάνει με το άτομο μου» ενώ για τις λέξεις «αλλότρια κίνητρα, σκοπιμότητες και bulling» με τις οποίες επίσης χαρακτήρισε την έκθεση είπε πως όσα περιέχονται στην έκθεση γράφτηκαν με στόχο να μην εξυμνηθεί το έργο που επιτέλεσε ο Δήμος Παραλιμνίου, προς όφελος κάποιων άλλων επαρχιών και κάποιων άλλων Δήμων.

Ταυτόχρονα είπε πως είναι έτοιμος να αποσύρει όσα ανέφερε «εάν ο Γενικός Ελεγκτής κάνει ξανά έλεγχο και πει πως ίσως να έγιναν λάθη από τον ίδιο» ενώ σημείωσε πως «καθαρός ουρανός δεν φοβάται καμιά αστραπή». «Πάνω στην εντιμότητα του Πυρίλλη, όποιος αγγίξει κόφκουνται τα σιέρκα του. Και εάν δεν αποδείξουν αυτά που λεν, θα τους κόψω τα σιέρκα τους» κατέληξε ο Δήμαρχος.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top