ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Υπό το φόβο της έξαρσης τα μέτρα για το χειμώνα - Ποιο είναι το αυστηρότερο σενάριο

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Υπό το φόβο της έξαρσης τα μέτρα για το χειμώνα - Ποιο είναι το αυστηρότερο σενάριο

Η στρατηγική της Κυβέρνησης -σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας αλλά και τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή- μοιάζει να κατασταλάζει και να επικεντρώνεται γύρω από 2 βασικούς πυλώνες. 

Ο πρώτος αφορά ξεκάθαρα την εμβολιαστική κάλυψη που μπορεί μεν να φτάνει σε ικανοποιητικά επίπεδα, όμως συνεχίζει να παρουσιάζει κενά και παραλείψεις στο χτίσιμο του τείχους ανοσίας. Τα κενά αυτά ποικίλουν αφού μπορεί να είναι γεωγραφικά (με τη μεγαλύτερη μάζα του προβλήματος να εντοπίζεται στη Λάρνακα ενώ υποδειγματική είναι η συμπεριφορά της Πάφου), ή ηλικιακά (ιδιαίτερα σε ότι σχετίζεται με τις νεαρότερες ηλικίες). 

Ο δεύτερος φέρεται να είναι η καθολική χρήση του Safepass -ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους. Μία σύσταση που αποτέλεσε εισήγηση του πρώην υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου και φαίνεται να έχει κερδίσει πόντους με την εφαρμογή της. 

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα εστιάζεται στους αρνητές που επιχειρούν να ‘ξεγελάσουν’ τα μέτρα καταπολέμησης της πανδημίας. Πλαστά Safepass, ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολιασμού και γιατροί που ωθούν το κοινό να αποφύγει το εμβόλιο καταφεύγοντας σε μαντζούνια και γιατροσόφια έχουν γίνει συχνό φαινόμενο. Μάλιστα η διασωλήνωση και ο θάνατος ασθενών που έλαβαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού έχουν ανοίξει τον ασκό του Αιόλου με υποθέσεις να παίρνουν το δρόμο της δικαιοσύνης. 

Όλο το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον περιορισμό της αναμενόμενης έξαρσης, την οποία αναμένουν οι επιδημιολόγοι με την έναρξη του φθινοπώρου. Κλειστοί χώροι, εποχική γρίπη και νέες μεταλλάξεις δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα για αύξηση των κρουσμάτων ενώ η επιστροφή όλων σε χώρους εργασίας και η έναρξη όλων των σχολικών βαθμίδων με φυσική παρουσία μαθητών συγκεντρώνει τομέα ανησυχίας. 

Η αύξηση κρουσμάτων αλλά και νοσηλευόμενων θεωρείται σχεδόν αναμενόμενη. Αυτό που περιμένουν οι αρμόδιοι είναι να παραμείνει η αποσυμφόρηση στα νοσηλευτήρια και το νέο κύμα να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα, αφήνοντας τις λιγότερες δυνατές πληγές. Είτε αυτό εμπεριέχει την αποφυγή αυστηροποίησης των μέτρων (των υφιστάμενων, ή σε ακραίο σενάριο την επαναφορά πρότερων αυστηρών περιοριστικών μέτρων) είτε τη μη σοβαρή νόσηση και αποφυγή επιφόρτισης του συστήματος Υγείας.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Καιρός: «Θα μας πάρει ο άνεμος» - Πότε αναμένεται να εξασθενίσει - Έπεσε για τα καλά η θερμοκρασία - Δείτε αναλυτικά το «μενού»

• Σκαρφάλωσε στην ταράτσα οικίας και…έκλεψε τον θερμοσίφωνα - Συνελήφθη 34χρονος

• Προσωπικοί γιατροί: Πώς επιλέγουν αν θα εκδώσουν ένα παραπεμπτικό ή όχι - Οι «παραγγελίες» μέσω τηλεφώνου

• Νέο ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών: Αυτές οι χώρες προτίμησαν την Κύπρο τον Οκτώβριο - Ο σκοπός του ταξιδιού και οι επιστροφές

• Διανομέας τσέπωσε τις εισπράξεις και έγινε καπνός - Καταζητείται από την Αστυνομία



Ξεκάθαρος ο προσανατολισμός της Κύπρου - Τα βήματα της Κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ

Ξεκάθαρος ο προσανατολισμός της Κύπρου - Τα βήματα της Κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ

Πλέον δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση για τα βήματα και τον ξεκάθαρο προσανατολισμό της κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ. Ένα εγχείρημα πολύ δύσκολο, που ωστόσο με προσεκτικές ενέργειες και επιμονή, μπορεί στο μέλλον να υλοποιηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης παρουσίασε το σχέδιο για ένταξη της Κύπρου στην βορειοατλαντική Συμμαχία, στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, κατά την τελευταία συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Νίκος Χριστοδουλίδης συζήτησε το σχέδιό του και με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top