ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ανατροπή για αναγκαστικά τεστ σε εμβολιασμένους - Τι θα ισχύσει το φθινόπωρο

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ανατροπή για αναγκαστικά τεστ σε εμβολιασμένους - Τι θα ισχύσει το φθινόπωρο

Πολύ μεγάλος είναι ο ντόρος που έχει ξεσπάσει αναφορικά με τα όσα είχαν διαρρεύσει σε σχέση με σκέψεις-συστάσεις από πλευράς συμβουλευτικής επιστημονικής επιτροπής για αναγκαστικά τεστ σε μερίδα εμβολιασμένων πολιτών. 

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας την περασμένη μόλις εβδομάδα, εξετάστηκε -και μάλιστα σε προχωρημένο βαθμό συζητήσεων- το ενδεχόμενο να υποβάλλονται σε δειγματοληπτικό έλεγχο και εμβολιασμένοι πολίτες. Παρά το γεγονός ότι δεν είχε προκαθοριστεί ούτε συζητηθεί εις βάθος το ποιους, από πότε και για πόσο καιρό θα συνέβαινε αυτό, οι αντιδράσεις ήταν ιδιαίτερα έντονες. 

Του Ανδρέα Κόκκινου

Η σκέψη αυτή τέθηκε επί τάπητος με γνώμονα να δίνεται στους αρμόδιους μία πιο αποκρυσταλλωμένη εικόνα από συγκεκριμένες ομάδες πολιτών. Ιδιαίτερα ακούστηκε πως σε αυτό το πλάνο θα έπρεπε να εμπίπτουν εργαζόμενοι που έρχονται σε επαφή με μεγάλη μάζα πολιτών (πωλητές, εργαζόμενοι σε ταμεία κτλ) χωρίς ωστόσο να έρθουν στο φως περισσότερες λεπτομέρειες. 

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προέκυψαν -και χωρίς ωστόσο να αυτό να σχετίζεται με την αλλαγή στην κατεύθυνση στην συζήτηση- το σενάριο αυτό φαίνεται να απομακρύνεται. Κάτι τέτοιο μάλιστα επιβεβαίωσαν μέσω δηλώσεων τους και δύο εκ των μελών της συμβουλευτικής επιτροπής, ο Δρ Πέτρος Καραγιάννης αλλά και η Δρ Ζωή-Δωροθέα Πανά. 

Μάλιστα η Δρ Ζωή-Δωροθέα Πανά ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Πρέπει να προωθήσουμε και να υποστηρίξουμε τα άτομα που συνέβαλαν να έχουμε μια ισορροπία στην κοινότητα. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί πριν να συζητήσουμε κάτι τέτοιο» για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «Ακόμη και τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πρέπει να φορούν τη μάσκα τους καθώς μπορούν να συμβάλουν έστω και σε μικρό βαθμό στη διασπορά του ιού». 

Δεν παρέλειψε παρόλα αυτά να αναφέρει πως υπάρχουν χώροι που θα έπρεπε να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή καθώς είναι συνεχή τα φαινόμενα διασποράς. Ο καθένας μάλιστα από εμάς -ακόμη και οι πλήρως εμβολιασμένοι- για να συνεχίσει να συνεισφέρει στη συνολική βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας οφείλει να τηρεί με θρησκευτική ευλάβεια τα βασικά μέτρα αυτοπροστασίας και αποστασιοποίησης που μας συνοδεύουν από την έναρξη της πανδημίας. 

Όπως όλα δείχνουν -και τουλάχιστον σε σχέση με το άμεσο μέλλον- το σενάριο για αναγκαστικά τεστ σε πλήρως εμβολιασμένους φαίνεται να ανατρέπεται, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η σκέψη αυτή να ξαναβγεί άμεσα από το συρτάρι.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top