Εμβολιασμός μαθητών 12-17 ετών: Θα απουσιάζουν δικαιολογημένα από το σχολείο  

Εμβολιασμός μαθητών 12-17 ετών: Θα απουσιάζουν δικαιολογημένα από το σχολείο   

Με πρόταση του Υπουργού Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, και με τη σύμφωνο γνώμη του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, θα παραχωρείται στους μαθητές ηλικίας 12-17 ετών δικαιολογημένη απουσία κατά τις ημέρες, που θα προγραμματίζουν τον εμβολιασμό τους με την 1η και τη 2η δόση εμβολίου κατά της COVID-19, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, σχετικά με τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για τα μέτρα, που αφορούν τον περιορισμό της διασποράς της COVID-19.

Οι ημέρες δεν θα αφαιρούνται από τον προκαθορισμένο ετήσιο αριθμό δικαιολογημένων απουσιών του μαθητή. Νοείται ότι τα παιδιά θα πρέπει να προσκομίζουν την Κάρτα Εμβολιασμού τους για σκοπούς επιβεβαίωσης.

Στόχος της απόφασης, αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι να ενθαρρυνθεί ο εμβολιασμός ανάμεσα στους μαθητές, γεγονός που θα δημιουργήσει ασφαλείς συνθήκες εντός του σχολικού χώρου.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται, επίσης, πως σκοπός της επέκτασης, με σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου των υφιστάμενων μέτρων κατά της διασποράς της COVID-19 μέχρι τις 8 Οκτωβρίου είναι να δοθεί επαρκής χρόνος για προσεκτική επαναξιολόγησή τους, στη βάση των επιδημιολογικών δεικτών, όπως θα διαμορφωθούν, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας

Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση για επέκταση της περιόδου, κατά την οποία οι πολίτες που εμβολιάζονται με 1η δόση δύνανται να διενεργούν δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας, από τρεις σε τέσσερις εβδομάδες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE