ΕΛΛΑΔΑ

Πύρινος εφιάλτης στη Νέα Μάκρη: Ζημιές σε σπίτια και υπόνοιες για εμπρησμό – Εκκενώθηκαν οικίες - ΒΙΝΤΕΟ

 Πύρινος εφιάλτης στη Νέα Μάκρη: Ζημιές σε σπίτια και υπόνοιες για εμπρησμό – Εκκενώθηκαν οικίες - ΒΙΝΤΕΟ

Εφιαλτική νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι της Νέας Μάκρης, όταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα ξέσπασε φωτιά ταυτόχρονα σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα.

Οι σοβαρότερες εστίες ήταν κοντά στην ιερά μονή του Αγίου Εφραίμ και στoν οικισμό Λιβίσι όπου προκλήθηκαν ζημιές σε δύο κατοικίες, ενώ κάηκαν αποθήκες και αυλές.

Τις πρώτες πρωινές ώρες, η πυρκαγιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, καθώς δεν υπάρχει μέτωπο. Παρ’ όλ’ αυτά, έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη.

Ζημιές

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κόκκαλη, με πρώτη εκτίμηση έχουν καεί δύο σπίτια και κάποια έχουν υποστεί ζημιές. Πλήρης εκτίμηση, ωστόσο θα υπάρξει εντός της ημέρας.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς από εχθές το βράδυ επιχείρησαν συνολικά 112 πυροσβέστες με 36 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), ενώ παρέχουν συνδρομή εθελοντές και υδροφόρες Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Αυτή την ώρα έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής.

Υπόνοιες εμπρησμού – Μια προσαγωγή

«Όλο το βράδυ υπήρχαν μικρές εστίες. Υπήρχαν δυνάμεις σε ετοιμότητα για αναζωπύρωση. Η φωτιά ήταν κοντά σε κατοικήσιμες περιοχές και η Πυροσβεστική ήταν σε ετοιμότητα, διότι ο αέρας ήταν έντονος. Οι φωτιές ήταν σε τρία διαφορετικά σημεία, σε μικρή απόσταση, αλλά ήταν τρεις διαφορετικές εστίες» είπε στο MEGA ο περιφερειάρχης Αττικής.

 

«Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και μάλιστα μέσα σε λίγες ώρες, διότι υπήρχαν έντονες δυνάμεις, επίγειες και πεζοπόρα. Υπήρχε μία έντονη κινητοποίηση. Η φωτιά βρισκόταν κοντά σε κατοικήσιμη και πευκώδη περιοχή» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, υπήρξαν σπίτια που υπήρχαν ζημιές στις αυλές και τους τοίχους.

«Υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμούς. Υπάρχουν ενδείξεις πως τρεις εστίες φωτιάς μέσα στην ίδια περιοχή μπήκαν σχεδόν ταυτόχρονα. Αυτό μαζί με τους ανέμους αντιλαμβάνεστε ότι ήταν πολύ δύσκολη κατάσταση» κατέληξε.

Μάλιστα, σύμφωνα με το MEGA, οι αρχές έχουν προχωρήσει στην προσαγωγή ενός άνδρα.

Εντολή εκκένωσης

Με μήνυμα του 112 στις 11:40μμ οι κάτοικοι ζητήθηκε να εγκαταλείψουν τις οικίες τους, καθώς η φωτιά έκαιγε μέσα σε κατοικημένη περιοχή.

Ο Δήμος Μαραθώνα με ανακοίνωσή του είχε ζητήσει την άμεσα αλλά με ψυχραιμία εκκένωση των κατοικιών στις περιοχές Λιβίσι και Άγιος Εφραίμ.

Πηγή: in.gr

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top