ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήσεις του Επιτρόπου Προεδρίας στο Λονδίνο

Συναντήσεις του Επιτρόπου Προεδρίας στο Λονδίνο

Ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου είχε μέσα στο Σαββατοκύριακο σειρά επαφών με ομογενειακές οργανώσεις στο Λονδίνο.


Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου συζητήθηκαν τρόποι στήριξης των συμπατριωτών μας που πλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού.  Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης τρόποι προώθησης στο Ηνωμένο Βασίλειο τόσο των θέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας όσον αφορά το Κυπριακό όσο και για το ανθρωπιστικό ζήτημα των Αγνοουμένων.

Ο Επίτροπος Προεδρίας είχε παράλληλα συνάντηση με τον Σύνδεσμο Αποδήμων Κυπρίων Ριζοκαρπάσου κατά την οποία τους ενημέρωσε για τη σημερινή κατάσταση με τα σχολεία στο Ριζοκάρπασο, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εγκλωβισμένοι. Πρόσθετα, ο Επίτροπος Προεδρίας παρουσίασε τις νέες δράσεις και σχέδια τόσο για τους εγκλωβισμένους όσο και για τους επανεγκατεσταθέντες.

Στη συνέχεια ο κ. Φωτίου συναντήθηκε με την Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων Ηνωμένου Βασιλείου κατά την οποία συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην τραγική πτυχή του θέματος των Αγνοουμένων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους τρόπους προώθησης του θέματος τόσο σε σημαντικά κέντρα λήψης αποφάσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.

Ακολούθως, ο Επίτροπος Προεδρίας είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη της Οργάνωσης ΝΕΠΟΜΑΚ όπου επισημάνθηκε η σημασία της συνεχούς εμπλοκής της νέας γενιάς στα δρώμενα της ομογένειας. Κατά τη συνάντηση έγινε αναφορά σε συγκεκριμένες δράσεις που θα μπορούσε να αναλάβει η νέα γενιά των Κυπρίων αποδήμων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ηνωμένο Βασίλειο ο Επίτροπος Προεδρίας απηύθυνε χαιρετισμό στον Αγιασμό που πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Σχολείο Manor Hill στο βόρειο Λονδίνο, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο κ. Φωτίου διαβεβαίωσε τα παιδιά και τους γονείς για τη συνεχή στήριξη τόσο του ίδιου όσο και της κυπριακής κυβέρνησης στο δύσκολο έργο που επιτελούν για την προώθηση και τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού.  

Τέλος, ο Επίτροπος Προεδρίας ευχαρίστησε το Διευθυντή του Σχολείου Μιχάλη Έλληνα για τη διαχρονική προσφορά και στήριξή του στα νέα παιδιά της Διασποράς.

Παρόντες στις συναντήσεις ήταν ο Ύπατος Αρμοστής στο Λονδίνο Ανδρέας Κακουρής, ο Γενικός Πρόξενος Θεόδωρος Γκότσης και ο Πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου Χρίστος Καραολής.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top