ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αννίτα Δημήτριου: 'Από το 1974 η Κύπρος παραμένει μοιρασμένη μετρώντας πληγές'

Αννίτα Δημήτριου: 'Από το 1974 η Κύπρος παραμένει μοιρασμένη μετρώντας πληγές'

Από το 1974 η Κύπρος παραμένει μοιρασμένη μετρώντας πληγές: νεκροί, αγνοούμενοι, πρόσφυγες, εγκλωβισμένοι, καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύληση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, εποικισμός, είπε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, σε επιμνημόσυνο της λόγο στο μνημόσυνο του Στέλιου Μαυρομμάτη, τον οποίο μεταδίδει το ΓΤΠ. 

«Δεδομένα που δεν αποτελούν απλώς κατάλογο των συνεπειών μιας επαίσχυντης τουρκικής εισβολής, αλλά και κατάλοιπα που μας «συνοδεύουν» καθημερινά στη ζωή μας. Εξήντα πέντε χρόνια μετά και με τα γεγονότα του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα να μας θυμίζουν καθημερινά τι έχουμε κερδίσει και τι έχουμε χάσει, βρισκόμαστε εδώ στον ιερό αυτό χώρο γεμάτοι ακόμη περισσότερη περηφάνια για όλους τους ήρωες μας, αναλογιζόμενοι το τι ενδέχεται να συμβεί στο μέλλον, καθώς βρισκόμαστε υπό τις συνεχείς απειλές της τουρκικής πλευράς», πρόσθεσε.
 
Η κ. Δημητρίου είπε, επίσης, ότι καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις προκλήσεις, τις μεθοδεύσεις και την αδιαλλαξία του Τούρκου Προέδρου και των συμβούλων του, στάση που υπονομεύει τις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος και τις προοπτικές για εδραίωση της ασφάλειας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή. 
 
«Η άρνηση της Τουρκίας και του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας να επαναβεβαιώσουν τη δέσμευσή τους στη συμφωνημένη βάση λύσης δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα και η επιμονή τους για αποδοχή του ίσου καθεστώτος «δύο κρατών» ως προϋπόθεση για επανέναρξη των συνομιλιών οδηγούν συνεχώς σε αδιέξοδο», συμπλήρωσε. 
 
Αποκορύφωμα, συνέχισε η κ. Δημητρίου, είναι και η πρόσφατη προκλητική ενέργεια της Τουρκίας η οποία προχώρησε στη δημιουργία νέων τετελεσμένων στις κατεχόμενες περιοχές, ανακοινώνοντας περαιτέρω παράνομες ενέργειες στην περίκλειστη περιοχή της πόλης της Αμμοχώστου, που παραβιάζουν τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
 
«Όπως και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έτσι και εμείς, ως Βουλή των Αντιπροσώπων, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου λύσης και τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στο πλαίσιο επίτευξης μιας βιώσιμης λύσης που να εγγυάται την ασφάλεια, ειρήνη και ευημερία στο νησί μας.  Είναι το ελάχιστο καθήκον που έχουμε απέναντι στους ήρωές μας», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κάλεσμα Αρχιεπισκόπου στον Μητροπολίτη Πάφου να διαφοροποιήσει τη στάση του - «Δεν πρέπει να επανέλθει στον Μεσαίωνα»

• Η Κατανομή Ελλαδικών Πανεπιστημιακών Σχολών στην Κύπρο: Αναγκαία η Ισορροπία και η Δικαιοσύνη

• Υπουργικό Συμβούλιο: Εγκρίθηκαν οι 13 τροποποιήσεις για το δικαίωμα ψήφου από τα 17 - Δείτε αναλυτικά τι ισχύει

• ΤΖΟΚΕΡ: Ζαλίζει το ποσό μετά το νέο ΤΖΑΚ-ΠΟΤ - Τέσσερα τυχερά δελτία στη δεύτερη κατηγορία

• Ανδρέας Γεωργίου-Σιμώνη Χριστοδούλου: Το φωτογραφικό άλμπουμ από το ταξίδι τους στην Ταϊλάνδη και τα καυτά φιλιά

• Απίστευτο περιστατικό στη Λεμεσό - Χαστούκισε ντελιβερά, του άρπαξε το κινητό και έγινε καπνός - Τι συνέβη



Γιατί ο Τατάρ θέλει να στείλει επιστολή στον ΓΓ ΟΗΕ πριν την κάθοδο της Ντι Κάρλο - Ολες οι λεπτομέρειες

Γιατί ο Τατάρ θέλει να στείλει επιστολή στον ΓΓ ΟΗΕ πριν την κάθοδο της Ντι Κάρλο - Ολες οι λεπτομέρειες

Επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ σκέφτεται να αποστείλει ο Ερσίν Τατάρ πριν από την κάθοδο της Αναπληρώτριας Γενικής Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Ρόζμαρι Ντι Κάρλο, για να του εξηγήσει τις θέσεις του για τα όσα συζητήθηκαν και τα θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση των δύο ηγετών, λέγοντας ότι δεν γνωρίζει «πώς θα του μεταφερθούν αυτά που συζητήθηκαν».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top