Οι ΗΠΑ καλύπτουν το ατόπημα του πρέσβη κ. Κόνινγκ λέει ο Περδίκης

Οι ΗΠΑ καλύπτουν το ατόπημα του πρέσβη κ. Κόνινγκ λέει ο Περδίκης

Με δυσαρέσκεια διαπιστώνουμε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει ουσιαστικά καλύψει τις απαράδεκτες δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Κύπρο κ. Κόνινγκ.

Η απέλπιδα προσπάθεια της Κυπριακής Κυβέρνησης να καλύψει αυτήν την πραγματικότητα, είναι θλιβερή και επιζήμια. Επιτέλους οι κυβερνώντες ας το παραδεχτούν και ας πουν την αλήθεια στο λαό: οι υπερατλαντικοί στρατηγικοί τους σύμμαχοι υιοθετούν τις Τουρκικές θέσεις.

Δεν κατάφεραν οι κυβερνώντες ούτε τους φίλους τους να πείσουν. Για τους Αμερικανούς το Κυπριακό είναι μια δικοινοτική διαφορά που κρατά από το 1963 όταν οι Ελληνοκύπριοι «απήγαγαν» την Κυπριακή Δημοκρατία και από τότε τη σφετερίζονται.

Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια. Ας το παραδεχτούν λοιπόν οι κυβερνώντες και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Πιθανόν το πρώτο τρίμηνο του 2026 η Άτυπη Πενταμερής

Κυπριακό: Πιθανόν το πρώτο τρίμηνο του 2026 η Άτυπη Πενταμερής

Την εκτίμηση ότι το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να πραγματοποιηθεί άτυπη πενταμερής για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη, εξέφρασαν σήμερα ελληνικές διπλωματικές πηγές.

BEST OF TOTHEMAONLINE

50 χρόνια άριστοι!

50 χρόνια άριστοι!