Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών
Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ.
«Η διαδικασία αυτή ανεστάλη επειδή κατά την διάρκεια επιθεώρησης σε ένα από τα εργοστάσια, στα οποία παράγεται το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V, διαπιστώθηκε, ότι δεν τηρούνται σ' αυτό οι ορθές πρακτικές παρασκευής», δήλωσε ο ίδιος.
Οι ορθές πρακτικές παραγωγής (Good manufacturing practice, GMP) είναι ένα σύστημα που εγγυάται την παρασκευή του προϊόντος με βάση τις προδιαγραφές ποιότητας.
Για να εγκρίνει ο ΠΟΥ το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού για επείγουσα χρήση, ο παρασκευαστής πρέπει να επιβεβαιώσει ότι οι προδιαγραφές αυτές στο εργοστάσιο τηρούνται.
Ως εκ τούτου, ο παρασκευαστής του Sputnik-V πρέπει να ενημερώσει τον ΠΟΥ ότι οι παραλείψεις έχουν εξαλειφθεί και μετά από αυτό το εργοστάσιο παρασκευής θα ελεγχθεί εκ νέου.
Στα μέσα Ιουνίου οι εμπειρογνώμονες του ΠΟΥ πραγματοποίησαν επιθεώρηση σε μονάδα της "Farmastandart-UfaVita" στην οποία παράγεται το εμβόλιο Sputnik-V.Πηγή: ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις