Στα 499 ευρώ καθορίστηκε ο κατώτατος ακάθαρτος μηνιαίος μισθός στα κατεχόμενα

Στα 499 ευρώ καθορίστηκε ο κατώτατος ακάθαρτος μηνιαίος μισθός στα κατεχόμενα

Νέος ακάθαρτος κατώτατος μηνιαίος μισθός καθορίστηκε στις 4.970 ΤΛ (523 ευρώ περίπου) και ο καθαρός στις 4.324 τουρκικές λίρες (455 ευρώ) και θα ισχύει αναδρομικά από την 1η Σεπτεμβρίου 2021. Εναι 143 ΤΛ κάτω του ορίου της πείνας.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ανακοίνωση του «υπουργείου εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων» αναφέρει ότι η ελάχιστη αμοιβή ανά ώρα είναι 28,67 ΤΛ [2.88 ευρώ], ο κατώτατος ημερήσιος μισθός είναι 229,38 ΤΛ [23 ευρώ] και ο κατώτατος εβδομαδιαίος μισθός 1.146,92 ΤΛ [115 ευρώ].

Σε δηλώσεις ο πρόεδρος της συντεχνίας Τουρκοκύπριων «δημοσίων υπαλλήλων» (KTAMS) Γκιουβέν Μπένγκιχαν είπε ότι το όριο φτώχειας στον Ιούλιο ήταν στις 4.193 ΤΛ και στον Αύγουστο στις 4.466 ΤΛ, σημειώνοντας ότι άρα ο νέος καθαρός κατώτατος μισθός είναι κάτω του ορίου της πείνας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Κυπριακό: «Παράθυρο ευκαιρίας μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του ΓΓ των ΗΕ»

ΠτΔ για Κυπριακό: «Παράθυρο ευκαιρίας μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του ΓΓ των ΗΕ»

Υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας για το Κυπριακό μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του ΓΓ των ΗΕ, είπε σήμερα ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι γίνεται μια προσπάθεια ως πρώτο βήμα για επανέναρξη των συνομιλιών που θα οδηγήσουν σε ένα τελικό αποτέλεσμα και επισημαίνοντας πως δεν μπορούμε να συζητούμε επ’ άπειρον.

BEST OF TOTHEMAONLINE