ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απάντηση Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας σε δημοσιεύματα για διαμονή ζεύγους με το βρέφος του σε παράγκα

Απάντηση Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας σε δημοσιεύματα για διαμονή ζεύγους με το βρέφος του σε παράγκα

Απάντηση σε χθεσινές δηλώσεις βουλευτών και σε σημερινά δημοσιεύματα στον Τύπο αναφορικά με ζεύγος και το βρέφος του, που διαμένουν σε «παράγκα» μετά την κατάρρευση της στέγης της κατοικίας όπου διέμεναν στον Συνοικισμό Αυτοστέγασης Περβολιών, δίνει σήμερα ο Επαρχος Λάρνακας.

 
Σε γραπτή ανακοίνωση της Επαρχιακής Διοίκησης διευκρινίζεται πως «για το θέμα αυτό δεν υπήρξε οποιαδήποτε ενημέρωση ή αίτημα προς τις Κρατικές Υπηρεσίες. Μετά από έρευνα διαφάνηκε πως η συγκεκριμένη κατοικία ανεγέρθηκε σε οικόπεδο, το οποίο διαχωρίστηκε εντός Τ/κ γης και δικαιούχος της είναι, από το 1978, η μητέρα του αναφερόμενου στο σχετικό δημοσίευμα πρόσφυγα».
 
Προστίθεται ότι «η ανέγερση της κατοικίας έγινε με χρηματική βοήθεια του Κράτους, ενώ το 1996 παραχωρήθηκε πρόσθετη βοήθεια για πλήρη επανακατασκευή της στέγης της οικίας. Φαίνεται, επίσης, πως η πραγματική δικαιούχος εγκατέλειψε την κατοικία και διαμένει τα τελευταία χρόνια στη Λάρνακα».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «διαπιστώθηκε ότι, εδώ και δύο χρόνια, στην κατοικία αυτή μετακόμισε ένα εκ των τριών παιδιών της δικαιούχου, χωρίς να υπάρξει ενημέρωση ή έγκριση των αρμοδίων Υπηρεσιών. Σημειώνεται πως για να υπάρξει αλλαγή χρήστη μιας τέτοιας κατοικίας απαιτείται αλλαγή της σχετικής σύμβασης, ενώ στην περίπτωση που η κατοικία παραχωρηθεί σε κληρονόμο του δικαιούχου, τότε δεν παραχωρείται οποιαδήποτε βοήθεια για την επιδιόρθωση τέτοιων κατοικιών».
 
Επίσης διαπιστώθηκε πως «δεν υπεβλήθη είτε στην Επαρχιακή Διοίκησης Λάρνακας, είτε στην Υπηρεσία Μέριμνας και Αποκατάστασης Παθόντων και Εκτοπισθέντων, οποιαδήποτε αίτηση, ούτε και υπεδείχθη η συγκεκριμένη περίπτωση, από τον εκπρόσωπο της Τοπικής Επιτροπής Προσφύγων Περβολιών, για εξεύρεση λύσης του συγκεκριμένου στεγαστικού προβλήματος».
 
Αναφορικά με τις δηλώσεις και τα σχετικά δημοσιεύματα για κατάρρευση της στέγης της κατοικίας ή μέρους της, σημειώνεται πως «ποτέ δεν υπήρξε τέτοια ενημέρωση στην Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας. Αντίθετα, από την επιτόπια έρευνα διαπιστώθηκε, πως ολόκληρη η στέγη έχει αφαιρεθεί από τον γιο της δικαιούχου, στον οποίο αναφέρονται τα δημοσιεύματα και διενεργούνται εκτεταμένες οικοδομικές εργασίες από τον ίδιο, με σκοπό την πλήρη ανακαίνιση της κατοικίας, χωρίς όμως να προηγηθεί οποιαδήποτε ενημέρωση των κρατικών Υπηρεσιών».
 
Το Επαρχιακό Γραφείο Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας Λάρνακας «ενημερώθηκε σήμερα ώστε να τύχει περαιτέρω διερεύνησης και στέγασης της οικογένειας, ενώ παράλληλα υπεδείχθη και στον ίδιο να υποβάλει αίτηση για παραχώρηση στεγαστικής βοήθειας».
 
Σημειώνεται ακόμα ότι «κατά το τρέχον έτος έχει καταβληθεί στεγαστική βοήθεια ύψους 10 περίπου εκατομμυρίων ευρώ σε εκτοπισθέντες δικαιούχους της επαρχίας Λάρνακας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top