Δρ. Κωστρίκης: «Προς το τέλος του χρόνου θα έχουμε κάποια μορφή κανονικότητας όπως περίπου την ξέραμε πριν»

Δρ. Κωστρίκης: «Προς το τέλος του χρόνου θα έχουμε κάποια μορφή κανονικότητας όπως περίπου την ξέραμε πριν»

 

Ο Καθηγητής ιολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης, μίλησε στο SIGMA, στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» για την πορεία της πανδημίας.

Αρχικά τόνισε ότι είναι πολύ ευχαριστημένος με τον τρόπο που εξελίσσεται η πανδημία ή αλλιώς που έχει σταματήσει να εξελίσσεται η πανδημία στην Κύπρο.

«Το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Κύπρου πάει πολύ καλά, έχει αρχίσει και η τρίτη δόση, και φαίνεται ότι αυτό το τέταρτο κύμα που προκαλείται από τη μετάλλαξη Δέλτα να φτάνει προς το τέλος του», είπε συγκεκριμένα.

«Ο πιο σημαντικός παράγοντας όμως είναι το υψηλό επίπεδο εμβολιασμού και ο τρόπος που διαχειρίζεται η πολιτεία τα μολυσμένα άτομα, με τα safe pass», ανέφερε ο κύριος Κωστρίκης επισημαίνοντας ότι αυτός θα είναι ο λόγος του τέλους του τέταρτου κύματος.

Σχολιάζοντας τις αναφορές του Δρ Ιωαννίδη, ανέφερε «Δεν συμφωνούσα πάντα με τις απόψεις που έχει, αλλά Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει η έννοια του εμβολιαστικού τείχους. Αυτό που πιθανώς να εννοεί ο Δρ Ιωαννίδης είναι ότι δεν μπορούμε συνεχώς να αντιμετωπίζουμε αυτόν τον ιό με εμβόλια. Πιθανόν ο ιός να γίνει ενδημικός και θα υπάρχουν κάποιες εξάρσεις λοιμώξεων σε διαφορετικές χώρες με διαφορετικές παραλλάξεις. Θα γίνεται ένα εποχιακό εμβόλιο, το οποίο θα επιλέγεται από κάποιους πολίτες που ανήκουν κυρίως στις ευάλωτες ομάδες»

Καταλήγοντας, όσο αφορά την επιστροφή στην κανονικότητα ο Καθηγητής ιολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας τόνισε ότι προς το τέλος του χρόνου θα έχουμε κάποια μορφή κανονικότητας όπως περίπου την ξέραμε πριν.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ικανοποιημένος ο ΠτΔ για το άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στη Λευκωσία - «Ενισχύεται το διεθνές αποτύπωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Ικανοποιημένος ο ΠτΔ για το άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στη Λευκωσία - «Ενισχύεται το διεθνές αποτύπωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο, καθώς και την υπερηφάνειά του για την επιτυχή διοργάνωση, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η διοργάνωση ενίσχυσε το διεθνές αποτύπωμα της χώρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE