Χ.Γιαννάκη: Ξεκινούν εμβολιασμοί κάθε Σάββατο για μαθητές και φοιτητές με Pfizer και Moderna

Χ.Γιαννάκη: Ξεκινούν εμβολιασμοί κάθε Σάββατο για μαθητές και φοιτητές με Pfizer και Moderna

Τα προγράμματα εμβολιασμού τρέχουν με την εμβολιαστική κάλυψη να φτάνει το 81% των ατόμων που εμβολιάστηκαν με τη πρώτη δόση ενώ το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων αγγίζει το 76,1%.

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, μίλησε στον ΑΝΤ1, στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι», αναφέροντας πως από το ερχόμενο Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου καθιερώνονται εμβολιασμοί και τα Σάββατα για μαθητές και φοιτητές με σκοπό τη διευκόλυνση τους.

«Από αυτό το Σάββατο θα ξεκινήσουν εμβολιασμοί, και κάθε Σάββατο θα μπορούν να εμβολιάζονται οι μαθητές και οι φοιτητές με τα εμβόλια Pfizer και Moderna», είπε η κυρία Γιαννάκη.

«Σε Λευκωσία, Λεμεσό, Αμμόχωστο, Πάφο και στο λιμάνι στη Λάρνακα», πρόσθεσε.

Όσο αφορά τις ηλικίες 16-17 την πρώτη δόση έλαβε ποσοστό 39,8%, ενώ στα παιδιά ηλικίας 12-15 εμβολιάστηκε ένα ποσοστό 24,2%

«Κάποια παιδιά αρνούνται να εμβολιαστούν», τόνισε η κυρία Γιαννάκη.

Οι τρίτες δόσεις ξεκίνησαν με το εμβόλιο της Pfizer σε οίκους ευγηρίας όπου εμβολιάζονται οι ένοικοι, οι επαγγελματίες υγείας και το προσωπικό.

Καταλήγοντας η Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, επισήμανε ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη εκδήλωση στην οδό Στασικράτους όπου κόσμος θα μπορεί να εμβολιαστεί από τις 19:00 μέχρι τις 23:00 το βράδυ.

Στόχος τόσο της ίδιας όσο και του Υπουργείου Υγείας είναι να φτάσει η εμβολιαστική κάλυψη το 82% - 85%  των πλήρως εμβολιασμένων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16.00 αναμένεται να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η επικύρωση της Επιτροπής Επιλογής και ο διορισμός των νέων γραμματέων και του κοσμήτορα θεωρούνται διαδικασίες με λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένη κατάληξη. Το πραγματικό ενδιαφέρον, ωστόσο, μεταφέρεται αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας, όταν τα κόμματα θα κληθούν να καταλήξουν στην κατανομή των προεδριών των κοινοβουλευτικών επιτροπών, σε μια διαδικασία που συνοδεύεται από έντονες διαβουλεύσεις, πολιτικά παζάρια και παρασκηνιακές επαφές.

BEST OF TOTHEMAONLINE