Χ.Γιαννάκη: Ξεκινούν εμβολιασμοί κάθε Σάββατο για μαθητές και φοιτητές με Pfizer και Moderna

Χ.Γιαννάκη: Ξεκινούν εμβολιασμοί κάθε Σάββατο για μαθητές και φοιτητές με Pfizer και Moderna

α προγράμματα εμβολιασμού τρέχουν με την εμβολιαστική κάλυψη να φτάνει το 81% των ατόμων που εμβολιάστηκαν με τη πρώτη δόση ενώ το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων αγγίζει το 76,1%.

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, μίλησε στον ΑΝΤ1, στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι», αναφέροντας πως από το ερχόμενο Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου καθιερώνονται εμβολιασμοί και τα Σάββατα για μαθητές και φοιτητές με σκοπό τη διευκόλυνση τους.

«Από αυτό το Σάββατο θα ξεκινήσουν εμβολιασμοί, και κάθε Σάββατο θα μπορούν να εμβολιάζονται οι μαθητές και οι φοιτητές με τα εμβόλια Pfizer και Moderna», είπε η κυρία Γιαννάκη.

«Σε Λευκωσία, Λεμεσό, Αμμόχωστο, Πάφο και στο λιμάνι στη Λάρνακα», πρόσθεσε.

Όσο αφορά τις ηλικίες 16-17 την πρώτη δόση έλαβε ποσοστό 39,8%, ενώ στα παιδιά ηλικίας 12-15 εμβολιάστηκε ένα ποσοστό 24,2%

«Κάποια παιδιά αρνούνται να εμβολιαστούν», τόνισε η κυρία Γιαννάκη.

Οι τρίτες δόσεις ξεκίνησαν με το εμβόλιο της Pfizer σε οίκους ευγηρίας όπου εμβολιάζονται οι ένοικοι, οι επαγγελματίες υγείας και το προσωπικό.

Καταλήγοντας η Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, επισήμανε ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη εκδήλωση στην οδό Στασικράτους όπου κόσμος θα μπορεί να εμβολιαστεί από τις 19:00 μέχρι τις 23:00 το βράδυ.

Στόχος τόσο της ίδιας όσο και του Υπουργείου Υγείας είναι να φτάσει η εμβολιαστική κάλυψη το 82% - 85%  των πλήρως εμβολιασμένων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στήνει «στρατιωτικά δικαστήρια» το κατοχικό καθεστώς-Απαντά με χειροπέδες στα ΜΟΕ - Σκληρή απάντηση της κυβέρνησης για τη «σύλληψη» των Ε/κ στα κατεχόμενα

Στήνει «στρατιωτικά δικαστήρια» το κατοχικό καθεστώς-Απαντά με χειροπέδες στα ΜΟΕ - Σκληρή απάντηση της κυβέρνησης για τη «σύλληψη» των Ε/κ στα κατεχόμενα

Μεθοδευμένη, προκλητική και παράνομη χαρακτηρίζει η Κυπριακή Δημοκρατία τη «σύλληψη» και συνέχιση της «κράτησης» πέντε Ελληνοκυπρίων από το κατοχικό καθεστώς στα Κατεχόμενα. Οι πολίτες, που συνελήφθησαν στις 19 Ιουλίου, βρέθηκαν από επισκέπτες των περιουσιών τους σε ρόλο "υπόπτων" για αδικήματα όπως «παράνομη είσοδος», «διασάλευση κοινής ησυχίας» και κατοχή εγγράφων.

BEST OF TOTHEMAONLINE