ΠτΔ: Συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή της Βρετανίας στο Προεδρικό Μέγαρο για το Κυπριακό

ΠτΔ: Συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή της Βρετανίας στο Προεδρικό Μέγαρο για το Κυπριακό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης συναντάται σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Ύπατο Αρμοστή της Βρετανίας Στίβεν Λίλι.

Η συνάντηση θα είναι κατ’ ιδίαν και αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου που είναι καθορισμένη για τις 09:30.

Μεταξύ των δύο πλευρών αναμένεται να συζητηθούν οι ιδέες που προωθούνται από βρετανικής πλευράς για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» της περασμένης Κυριακής, ο κ. Λίλι αναφέρθηκε στο περιεχόμενο των βρετανικών πρωτοβουλιών στο Κυπριακό και είπε μεταξύ άλλων ότι συζητούν για μια αποκεντρωμένη ομοσπονδία, που αποτελεί ιδέα που κατέθεσε ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Σημείωσε επίσης ότι η Βρετανία δεν υποστηρίζει λύση δύο κρατών στην Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Το σύστημα επιλογής μελών ημικρατικών οργανισμών δεν είναι τέλειο και γίνονται ενέργειες για βελτίωσή του, όμως είναι σαφώς καλύτερο από αυτό που υπήρχε προηγουμένως, όταν βασικό κριτήριο ήταν η κομματική ταυτότητα, δήλωσε το Σάββατο στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, χαρακτηρίζοντας «άδικη» την κριτική κατά της Κυβέρνησης σε σχέση με τους πρόσφατους διορισμούς σε Διοικητικά Συμβούλια ημικρατικών οργανισμών, αφού όπως είπε, οι εισηγήσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου υιοθετήθηκαν σε ποσοστό 78%.