ΔΙΕΘΝΗ

Οι Ταλιμπάν χτυπούν βίαια δημοσιογράφο επειδή έπαιρνε συνέντευξη από γυναίκα

Οι Ταλιμπάν χτυπούν βίαια δημοσιογράφο επειδή έπαιρνε συνέντευξη από γυναίκα

Συνεχίζεται το ρεσιτάλ βιαιότητας από τους Ταλιμπάν οι οποίοι εμμένουν σε πρακτικές που προδίδουν απολυταρχισμό. Σε ογκώδη διαδήλωση επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο που πήρε συνέντευξη από γυναίκα διαδηλώτρια, στην πόλη Κανταχάρ.

Κόσμος συνέρευσε στους δρόμους της πόλης διαμαρτυρόμενος για τη διαταγή προς 3.000 οικογένειες να εγκαταλείψουν τον χώρο.

Η Κανταχάρ κατοικείται κυρίως από οικογένειες απόστρατων στρατηγών των ενόπλων δυνάμεων και άλλων μελών των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας.

Οι οικογένειες, ορισμένες από τις οποίες ζούσαν στην περιοχή για σχεδόν 30 χρόνια, είχαν προθεσμία τρεις ημέρες προκειμένου να εκκενώσουν τα σπίτια τους.
Όσον αφορά στο περιστατικό βίας κατά τη διαδήλωση, ο δημοσιογράφος του Millet Zagh Radio δέχτηκε επίθεση από μαχητή των Ταλιμπάν, ενόσω έπαιρνε, με βίντεο, συνέντευξη από γυναίκα που διαμαρτυρόταν ύστερα από την εντολή της οργάνωσης να εγκαταλείψει το σπίτι της.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι ο δημοσιογράφος, θύμα της επίθεσης, μιλούσε με τη γυναίκα μπροστά στο σπίτι του κυβερνήτη της Κανταχάρ, όταν μαχητής των Ταλιμπάν ήρθε και τον χτύπησε.

Εξήγησε, ακόμη, ότι ο δημοσιογράφος είχε ζητήσει άδεια για να γυρίσει τη συνέντευξη, αίτημα που είχαν δεχτεί οι Ταλιμπάν, εγκλωβίστηκε όμως από μαχητές μόλις ξεκίνησε το βίντεο.

«Έβγαλε το κινητό του τηλέφωνο και ξεκίνησε τη βιντεοσκόπηση. Αμέσως, οι Ταλιμπάν τού είπαν να σταματήσει. Εξακολουθούσε να τους λέει ότι είναι ρεπόρτερ και πως είχε λάβει άδεια για τη συγκεκριμένη συνέντευξη. Τον χτύπησαν και του φώναξαν ωστόσο: ''γιατί μιλάς σε γυναίκα;», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Ηνωμένων Εθνών, η ισλαμιστική οργάνωση εξαπολύει επιθέσεις ενάντια σε πρώην στρατιώτες και υπαλλήλους της κυβέρνησης που ανατράπηκε. Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν φαίνεται οι μαχητές των Ταλιμπάν να φτάνουν στο σημείο να βάζουν με τη βία νεαρούς στο πορτ-μπαγκάζ αυτοκινήτων.

Υπάρχουν απίστευτες αναφορές, συγκεκριμένα, ότι οι μαχητές ψάχνουν πόρτα-πόρτα τους λεγόμενους εχθρούς, οποιονδήποτε, δηλαδή, υπήρξε συνεργάτης της προηγούμενης κυβέρνησης ή των ΗΠΑ.

Αξιωματούχοι της προηγούμενης κυβέρνησης έχουν βασανιστεί, φυλακιστεί, ενώ άλλοι έχουν ακόμη βρεθεί και νεκροί.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top