Ιταλία: Εξετάζεται επέκταση του υποχρεωτικού πιστοποιητικού εμβολιασμού για όλους τους εργαζόμενους

Ιταλία: Εξετάζεται επέκταση του υποχρεωτικού πιστοποιητικού εμβολιασμού για όλους τους εργαζόμενους

Η επίσημη απόφαση αναμένεται να ληφθεί, από την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι, σε υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει την Πέμπτη

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Τζανκάρλο Τζορτζέτι, από τα κύρια στελέχη της Λέγκα, πραγματοποίησε «άνοιγμα» στην επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

«Η επέκταση του πράσινου πάσου σε όλους τους εργαζόμενους είναι μια από τις δυνατότητες που συζητάμε», τόνισε ο Ιταλός υπουργός.

«Οι επιχειρήσεις θέλουν να τύχει εγγύησης η ασφάλεια των εργαζομένων. Κατά συνέπεια, θεωρώ ότι θα πάμε προς διεύρυνση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, χωρίς να γίνουν διακρίσεις σε βάρος κανενός», πρόσθεσε ο Τζορτζέτι.

Υπενθύμισε, δε ότι «εξαιτίας ενός μόνον κρούσματος οι επιχειρήσεις κινδυνεύουν να πρέπει να κλείσουν» και, κατά συνέπεια «χρειάζεται να υπάρξουν βεβαιότητες τόσο σε ό,τι αφορά την δημόσια υγεία, όσο και την οργάνωση της εργασίας.

Οι αναλυτές υπογραμμίζουν ότι οι δηλώσεις αυτές του «νούμερο δυο» της Λέγκα, αποτελούν «πράσινο φως» για την επέκταση του «πάσου», παρά τις εντάσεις που εξέφρασε, τις περασμένες ημέρες ο γραμματέας του κόμματος, Ματέο Σαλβίνι.

Η σχετική επίσημη απόφαση αναμένεται να ληφθεί, από την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι, σε υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει την Πέμπτη.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Νίκος Δένδιας: Ποια μηνύματα στέλνει από τη Λευκωσία - Τα «ήρεμα νερά» και η Ευρωπαϊκή Άμυνα

Νίκος Δένδιας: Ποια μηνύματα στέλνει από τη Λευκωσία - Τα «ήρεμα νερά» και η Ευρωπαϊκή Άμυνα

Την άποψη ότι είναι χρήσιμα τα ήρεμα νερά καθώς και οι ήρεμοι αιθέρες, εξέφρασε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο. Μιλώντας ύστερα από τη συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Βασίλη Πάλμα, ο κ. Δένδιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τουρκική συμπεριφορά ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες, στην Κάσο, βόρεια της Κρήτης, αλλά και η αντίδραση της Άγκυρας στο ζήτημα των περιβαλλοντικών πάρκων στις Κυκλάδες, λέγοντας πως οι κινήσεις αυτές, «δεν με καθιστούν ιδιαίτερα αισιόδοξο».

BEST OF TOTHEMAONLINE