ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Αλυσίδες και κρούσματα φέρνουν νέο κύμα - Με το δάχτυλο στη σκανδάλη για νέα μέτρα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Αλυσίδες και κρούσματα φέρνουν νέο κύμα - Με το δάχτυλο στη σκανδάλη για νέα μέτρα

Μόνο τυχαίο δεν ήταν το καμπανάκι κινδύνου που επιχειρούσαν από τα μέσα του καλοκαιριού να κρούσουν οι επιδημιολόγοι.

Συνεχείς και διάφορες ήταν οι αναφορές που έκαναν λόγο για έξαρση που αναμενόταν να παρατηρηθεί μετά την είσοδο Σεπτεμβρίου και παρά τα ενθαρρυντικά δεδομένα που είχαμε τις τελευταίες ημέρες, υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις για επιδείνωση της κατάστασης.

Παρά την υψηλή εμβολιαστική κάλυψη που έχουν καταφέρει οι αρμόδιοι, ήδη έχουν κάνει την εμφάνιση τους τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια. Η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες -και παρά την καθολική και οριζόντια χρήση του Safepass για φυσική παρουσία- έχει φέρει τα πρώτα κρούσματα σε σχολικές μονάδες από τις πρώτες κιόλας ημέρες λειτουργίας.

Παράλληλα συνεχίζουν να εντοπίζονται νέες αλυσίδες σε οίκους ευγηρίας και κλειστές δομές, με νεότερο παράδειγμα τις 11 (από τις 12) μοναχές που εντοπίστηκαν θετικές σε μοναστήρι της Λάρνακας, με τις 3 μάλιστα εξ’αυτών να κρίνεται ότι χρήζουν νοσηλείας.

Όλα αυτά την ώρα που πραγματοποιείται τεράστια προσπάθεια να αποκρυπτογραφηθεί η ταυτότητα της νέας μετάλλαξης «Mu» που αναμένεται να κυριαρχήσει το αμέσως επόμενο διάστημα. Κυβέρνηση, Υπουργείο Υγείας και συμβουλευτική επιστημονική επιτροπή δε μένουν όμως με σταυρωμένα χέρια αφού γίνεται προσπάθεια για να εκπονηθεί πλάνο που θα ‘ελαχιστοποιήσει’ τις απώλειες αλλά και τα κατάλοιπα της νέας έξαρσης.

Σημαντικότερο όπλο παραμένει ο εμβολιασμός, την ίδια ώρα που θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα αυτοπροστασίας και αποστασιοποίησης για να μειώσουμε -στο βαθμό του δυνατού- τη μεταδοτικότητα.

Με το βλέμμα καρφωμένο στις εισροές σε νοσηλευτήρια αλλά και νοσηλευόμενους γίνεται ο καθορισμός της στρατηγικής.

Μπορεί να έχει τονιστεί ευθαρσώς πως η Κυβέρνηση δεν επιθυμεί επουδενί την επαναφορά αυστηρών περιοριστικών μέτρων -αφού κάτι τέτοιο θα ήταν η αρχή ενός καταστροφικού ντόμινο για την οικονομία- όμως παρατηρώντας το μοτίβο των προηγούμενων εξάρσεων, στην περίπτωση που οι πιέσεις σε ΜΑΦ και ΜΕΘ γίνουν ανυπόφορες δεν υπάρχει άλλη λύση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top