ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτη μέρα στο σχολείο για χιλιάδες μαθητές δημοτικού -Με Safepass και μάσκα

Πρώτη μέρα στο σχολείο για χιλιάδες μαθητές δημοτικού -Με Safepass και μάσκα

Έφτασε η ώρα για το πρώτο κουδούνι για τους μαθητές δημοτικού και για τα μικρά του νηπιαγωγείου.

Η πανδημία άλλαξε τα δεδομένα και τα πρωτόκολλα σύμφωνα με τα οποία οι μαθητές των Δημοτικών δεν είναι αναγκαίο να προσκομίσουν SafePass, κατά την άφιξή τους στη σχολική μονάδα, ωστόσο τόσο οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό των σχολείων, όσο και οι επισκέπτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους το safepass.

Οι εκπαιδευτικοί επισκέπτες και προσωπικό σχολείων θα πρέπει να έχουν τα πιο κάτω για να μπορούν να εισέλθουν στον σχολικό χώρο: 

-Πιστοποιητικό εμβολιασμού για την ασθένεια COVID-19, τουλάχιστον με τη μία δόση και νοουμένου ότι έχει παρέλθει διάστημα τριών εβδομάδων μετά την ημερομηνία εμβολιασμού.

- Πιστοποιητικό ανάρρωσης από την ασθένεια COVID-19 και νοουμένου ότι δεν έχει παρέλθει διάστημα έξι μηνών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της αρχικής τους θετικής διάγνωσης.

-Αρνητική εργαστηριακή εξέταση ή εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια COVID-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών.

-Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU Digital Covid Certificate), μόνο στις περιπτώσεις που το πιστοποιητικό αφορά σε εμβολιασμό για την ασθένεια του COVID-19 ή ανάρρωσης από την ασθένεια του COVID-19.

Πως θα γίνεται έλεχγος για Safes pass

Ο έλεγχος του Safe Pass του προσωπικού και των επισκεπτών του σχολείου θα γίνεται και είναι ευθύνη της Διεύθυνσης του σχολείου ή του άτομου που ορίζεται από τη Διεύθυνση για τον σκοπό αυτό, σύμφωνα με τις οδηγίες που εκδίδονται στη βάση των περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διαταγμάτων.

Με μάσκα στα σχολεία οι μαθητές

Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο στα Δημοτικά, η χρήση προστατευτικής μάσκας καθίσταται υποχρεωτική από τον γενικό πληθυσμό, ηλικίας 12 ετών και άνω (πρακτικά αυτό εφαρμόζεται για παιδιά που φοιτούν στη Μέση Εκπαίδευση). Αυτό ίσχύει για όλα τα άτομα τα οποία διακινούνται εντός εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, εξαιρουμένων των περιπτώσεων που καθορίζονται με κατευθυντήριες οδηγίες, οι οποίες εκδίδονται από το Υπουργείο Υγείας.

Αποστάσεις ανάμεσα σε δασκάλους και μαθητές

Τι ισχύει με βάση το νέο πρωτόκολλο για τις αποστάσεις μέσα και έξω απο την αίθουσα διδασκαλίας; Όταν η διδασκαλία γίνεται στην τάξη, τα παιδιά θα έχουν απόσταση τουλάχιστον ενός (1) μέτρου μεταξύ τους και ο χώρος διακίνησης του/της εκπαιδευτικού θα απέχει δύο (2) μέτρα από το πλησιέστερο θρανίο και τους/ τις μαθητές/μαθήτριες. Σε περίπτωση που η διδασκαλία θα γίνεται σε ανοικτό χώρο, η μετακίνηση θα γίνεται με την προσέλευση όλων των μαθητών/ριών στην αίθουσα διδασκαλίας. Κατά τη μετακίνηση θα τηρούνται αυστηρά οι αποστάσεις ασφάλειας, τουλάχιστον ενός (1) μέτρου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top