Αρχίζει η ποινική δίωξη της Ελπίδας Κεραυνού – Ενώπιον δικαστηρίου σήμερα η Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ

Αρχίζει η ποινική δίωξη της Ελπίδας Κεραυνού – Ενώπιον δικαστηρίου σήμερα η Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού αναμένεται να παρουσιαστεί το πρωί η Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ Ελπίδα Κεραυνού Παπαηλιού, η οποία θα κληθεί να απαντήσει στις τέσσερις κατηγορίες που θα της απαγγελθούν σε σχέση με φερόμενη παρέμβασή της σε προαγωγές προσωπικού του Πανεπιστημίου.

Η κ. Κεραυνού αντιμετωπίζει κατηγορίες που αφορούν κατάχρηση εξουσίας, επηρεασμό αρμόδιας αρχής, καταρτισμό εγγράφου χωρίς εξουσία και κυκλοφορία του εγγράφου που καταρτίστηκε χωρίς εξουσία.

Οι κατηγορίες βασίζονται σε μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία η Πρύτανης παρενέβη μεταξύ Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2014, στο έργο επιτροπής αξιολόγησης που είχε λάβει οδηγίες να μελετήσει τις προαγωγές λεκτόρων του ΤΕΠΑΚ, κατά τρόπο που καθόρισαν τη σειρά προτεραιότητας των υποψηφίων προς προαγωγή.

Την ποινική δίωξη της Πρυτάνεως του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου είχε αποφασίσει η Νομική Υπηρεσία, και με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα η υπόθεση καταχωρήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εξετάζει το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μετά τη συνάντησή τους, ενώ την ίδια ώρα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του ΓΓ στις νέες ιδέες της ελληνοκυπριακής πλευράς.

BEST OF TOTHEMAONLINE